Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Magyar Kultúra Napja: Csőzik elismerően beszélt az előző városvezetés munkájáról

Tíz éven át egyszer sem vett részt az ünnepségen

2020. január 21. - Érdi Oldal

Titokban bedrogozták az eddig kényszeresen hazudozó Csőzik polgármestert? Vagy vállára szállt egy titoktündér, és megsúgta neki, hogy illőbb igazat mondani, mint mindig hazudni? Bárhogy is történt, tény: Csőzik - ha közvetve is, de - elismerően szólt az előző városvezetés munkájáról.

Nem mintha számítana, miről vagy kiről beszél elismerősen ez a politikai pernahajder, mindenesetre érdemes e felületen is rögzíteni a Magyar Kultúra Napján általa mondottakat, ami alapján már-már arra gondolhatna az ember, hogy Érd a kultúra egyik fellegvára. Különösen azért érdekes ez, mert a kampányban és az azt megelőző jó néhány évben Csőzik és önkéntes netpribékjei mindenhol azt hazudták, hogy Érden nem történik semmi, nincs lehetőség a minőségi szórakozásra, lepusztult falu a városunk, ahol előbb-utóbb mindenki halálra unja magát. Csakhogy amiről Csőzik az ünnepségen beszélt, nem október 13-án jött létre. Sokkal inkább annak a kultúrát támogató városvezetői koncepciónak köszönhető, amely lehetővé tette a Csőzik szövegében szereplő események létrejötték, megerősödését.

Nos, ennek fényében olvassák és ízlelgesség Csőzik alább szó szerint idézett mondatait, amit "közönség" címszóval összeverbuvált hű szövetségesei bizonyára őszinte lelkesedéssel tapsoltak meg. (Ja, nem!)

A végén azért még két megjegyzés, egyáltalán nem mellékesen: az egyik, hogy az elmúlt tíz évben önkormányzati képviselőként Csőzik egyetlen kultúranapi rendezvényre sem ment el

A másik, hogy Csőziknek és elvtársainak az alább felsoroltak létrejöttéhez az égvilágon semmi közük, sőt, a legtöbbet ezek közül ott fúrták, ahol csak lehetett.

De ne legyünk ünneprontók, ne árnyékolja be semmi a pillanatot, amely elhozta Csőzik első őszinte megnyilvánulását. Íme:

 

"Rengeteg olyan intézménye, szervezete van Érdnek, amelyek a kultúra megteremtését, megszerzését és közkinccsé tételét szolgálják. Az Érdi Napok, az Érdi Jazz Fesztivál, a Live Street Art fesztivál eseményei, az Érdi Kamarazenekar, a Harmónia Vegyeskar, a Szirmok Női Kar, az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör fellépései. Ilyenek az Érdi Művésztelep alkotásai, az Érdi Galéria tárlatai. Ide tartoznak a Poly-Art Alapítvány, az Irodalomkedvelők Klubja és a KÉK kiadványai, összejövetelei, művei, a Magyar Földrajzi Múzeum, a Szepes Gyula Művelődési Központ, a Parkvárosi Közösségi Ház, illetve a Csuka Zoltán Városi Könyvtár programjai, és az a számtalan fotókiállítás, hangverseny, irodalmi pályázat, színpadi előadás, alkotó- és színjátszótábor, egyesület, könyvbemutató, előadás, bál, nemzetiségi és magyar kulturális összejövetel, amit felsorolni sem lehet. "

magyarkulturanapjacsozik_200118.jpg

Fotó: Érdmost.hu

süti beállítások módosítása