Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

KORONAVÍRUS: CSŐZIK LEBUKOTT ÉS ISMÉT VÁDASKODIK

2020. május 27. - Érdi Oldal

Csőzik László polgármester pontosan tudta, hogy igazat írtunk, amikor publikáltuk, hány érdi illetőségű ember halt meg a koronavírus járvány következtében, mégis feljelentette blogunkat rémhírterjesztésért.  Az elhunytak száma időközben sajnos hatra nőtt.

Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere megfosztaná a ...

Csőzik az új információkat sem közvetlenül tudatta az érdiekkel, hanem egy jó barátjával iratott cikket az egyik balliberális portálra, a 24.hu-ra. Innen lehetett megtudni, hogy Csőzik május 12-én az Operatív Törzs helyett közvetlenül a Müller Cecília által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) fordult a kérdéseivel, amelyekre választ is kapott. 

E szerint  május 24-éig 66 érdi lakos fertőződött meg a vírussal, közülük hatan haltak meg és 16-an már meggyógyultak. 

Mi a május 12-én érvényes adatokat írtuk meg, amire Csőzik feljentéssel reagált. A pártállami időket idéző módszer sokat elárul Érd polgármesteréről: ennél sunyibb és aljasabb lépése nemigen lehetett volna. 

Még egy "hivatalos igazolást" is csatolt arról, hogy nincs érdi halott. Miután a pedig a rendőrség elutasította a feljelentését, még mindig nem bocsánatot kér és tájékoztat, hanem elsőként a haverjának adja a hivatalos adatokat tartalmazó papírt. 

Érdemes azonban tisztázni: Csőzik már az általunk megjelentetett adatokat is megismerhette volna - ha érdekelte volna, mi van az érdiekkel. Ahogy nekünk is sikerült pontosan három óra alatt megtudnunk az információkat. Éppen ezért nem hiszünk az Érdi Újság K. P. (Kövesdi Péter főszerkesztő?) nevű szerzőjének, aki azt írta: "Csőzik László polgármester a helyi és az országos tiszti főorvostól többször kért hiteles információkat". Mivel nekünk sikerült - ismételjük: három óra alatt - megszerezni ezeket, vagy Csőzik akkora balfék, hogy még erre is alkalmatlan, vagy az Érdi Újság hazudik arcátlanul. Mindkét lehetőség elkeserítő...

 

Nagyon komolyan kérdezzük mindezek után: milyen polgármester, milyen ember az, aki azért jelent fel valakit, mert az számára kellemetlen információkat közöl? Milyen ember az, aki a hazugságot hazugsággal tetézi, miközben 70 ezer ember sorsáért felel?

 

süti beállítások módosítása