Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

CSŐZIK CSŐDDEL RIOGAT, DE A HAVEROKRA, BULIRA ÉS PROPAGANDÁRA PLUSZ PÉNZ IS JUT

2020. június 29. - Érdi Oldal

Miközben Csőzik néhány hete arról beszélt az országos baloldali médiában, hogy csődközelben a város, de azért több száz millió forint azért csak jut ügyvédekre, tanácsadókra, zenés-táncos bulikra és ezt az ellentmondásos helyzetet az érdieknek beadagoló helyi propagandára.

Információink szerint kedden ismét összeülnek a baloldali vezetésű nagyvárosok nagyvárosi polgármesterei, hogy még magasabb fokozatba kapcsoljanak a kormány elleni harcban, amelyet a tavaly ősszel megszerzett önkormányzati pozíciókból a velük nem szimpatizáló adófizetők pénzén is vívnak.

Csőzik László, Érd polgármestere is készül a baloldali összejövetelre. Sebtiben összehívott hát egy rendkívüli Közgyűlést hétfő délutánra, amelynek témája többek között a város költségvetésének módosítása.

A csődközeli helyzettel riogatás és Csőzik polgármester hetek, sőt hónapok óta tartó picsogása alapján azt hihetnénk, takarékossági okok miatt módosítják a költségvetést. Ahogy más városokban, úgy majd Érden is átgondolják, hogy a járványhelyzet miatt és a polgármester nyafizását alátámasztandó milyen takarékossági intézkedéseket lehet és kell bevezetni.

Nos, aki ezt gondolja, az hatalmasat téved! A „csődközeli helyzetben” (by Csőzik) lévő Érden ez nem így van. A költségvetés módosításának fő oka ugyanis például az, hogy az érdi propaganda média eddig is jelentős és egyszer már a baloldal által megemelt költségvetését újabb 50 millió forinttal megnöveljék - immár 226.000.000 forintra! Ez már szinte a duplája annak, amennyit az előző városvezetés költött a tájékoztatásra. Az érdi sajtóban nem nyilvános fizetésekért kezdtek alkalmazni nem is Érden élő, így a helyi közügyeket vélhetően hírből sem ismerő baloldal médiamunkásokat, akik közül nem egy Kövesdi Péter főszerkesztő pesti kollégája.  

A média túlfinanszírozása mellett a kulturális programokra, vagyis a cirkuszra is jelentős összeget szánt a polgármester: mintegy 115 millió forintot! Sőt, a polgármester külső tanácsadóira szánt pénzek is emelkednek. Ügyvédek, szakértők hadát állította rá a városvezetés arra, hogy keressenek ürügyet az előző városvezetés elleni feljelengetésekhez. Úgy látszik, eddig kevés sikerrel jártak, ezért 25 millió forinttal, 70 millió forintra növelik a tanácsadókra, ügyvédekre fordítható keretet.

Ezen arcpirító intézkedések közben azért egy jó kis Kormány ellenes uszítás is el van rejtve. Gondosan kimutatják, hogy a gépjárműadó 240 millió forintját az idén a Kormány elkérte a járványhelyzetre való tekintettel. Azt viszont szándékosan elhallgatják, hogy idén közel 140 millió forinttal emelkedik a működési támogatás, amelyet a Kormány ad Érd városának.  Ez év elején egyszer már emelkedett 160 millióval. Így összesen már 300 millió forinttal többet kap a város, mint tavaly.

Ráadásul a kormány tavaly év végén is adott 700 millió forint támogatást Érdnek. Amely önmagában többszöröse annak, mint amit most a szolidaritás jegyében a közösbe be kell adni. És közben még mindig több mint 33.000.000.000 (33 milliárd) forint van a város számláin, szinte kizárólag állami támogatásból. Most már az is kiderült, hogy tavaly a jó gazdálkodás nyomán több mint 4 milliárd forint pénzmaradvány volt, amelyet idén lehet elkölteni. Csak jól kellene beosztani.

Nő tehát a propaganda médiára, az ügyvédekre, tanácsadókra és a kulturális rendezvényekre szánt közpénz, viszont a polgármester javaslata szerint 100 millió forinttal csökkentik idén a csapadékvíz elvezetési beruházásokra fordítható keretet és 50 millióval az útfenntartási keretet. Mindezt azért, hogy lehessen a kormányra mutogatni és uszítani.

Amikor ezeket a javaslatokat olvassuk, elgondolkodunk: hogyan lehet egy polgármester annyira ostoba, hogy saját városának lakóit nyomorgatja, szándékosan halogatja azokat a beruházásokat, ami jó lenne a városnak, csak azért, hogy az őt támogató pártok elvárásainak megfelelve politikai kampányt folytasson és uszítsa az embereket? Akik ennek az uszításnak megfelelve már lincselni és akasztani is készek…

süti beállítások módosítása