Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

ÉRDI BALLIBERÁLIS ARCKÉPCSARNOK I.

KEZDJÜK A LEGALJÁN: GUTAI ZSOLT

2020. január 23. - Érdi Oldal

Ha modellt keresnének az aljasság szobrához, Gutai Zsolt eséllyel pályázhatna. Az egykori LMP-s politikusjelölt, a Boldogulj Érden nevű blog működtetője néhány év alatt az érdi közélet egyik legkreténebb figurájává vált, aki betegesen ránk van kattanva, olyannyira, hogy egy éve szinte minden éjszaka levelet ír nekünk. Gutai létezése a végső érv arra, hogy a bolygó megmentése mellett ideje lenne erélyesen fellépni a szellemi környezetszennyezés ellen is.

Gutai Zsolt 2014-ben az LMP országgyűlési képviselő-jelöltje volt Tatabányán. A választáson egyéniben az 5 százalékot sem érte el, a párt országos listáján pedig az előkelőnek nem mondható 75. helyen szerepelt. Természetesen nem jutott parlamenti mandátumhoz, és bár az akkori sajtóhírek szerint számított arra, hogy az LMP indítja a ’14-es önkormányzati választáson is, a pártja végül ejtette.

gutai-zsolt.jpg

Nem tudjuk, a választási kudarc után mihez kezdett, ám néhány éve újra aktivizálta magát – méghozzá egyszerre négy helyen: Érden, Győrben, Tatabányán és Zuglóban. Mind a négy helyen létrehozott egy-egy helyi oldalt Boldogulj... néven, amelyeket jórészt Tatabányáról szerkeszt.

Ezek az oldalak már a kezdettől igen aktívak voltak, rendre jelentek meg anyagok helyi ügyekről, többnyire szenzációhajhász, sokszor hamisnak bizonyuló "hírekkel". A helyreigazítási perek elől aztán úgy igyekezett elmenekülni, hogy az oldalakat blogokká alakította át.

A blogokban persze folytatta a politikai indíttatású hangulatkeltést. Nem bizonyított, sokszor zagyva állításokkal olyan karaktergyilkolászásba kezdett - vélhetően politikai megrendelésre -, amelyekre korábban nem volt példa az érdi közéletben. Ráadásul a minimális etikai és törvényi elvárásokra is fittyet hányt. A szerzői jogokra köpve lopkodott össze fotókat, cikkeket más oldalakról, ami végül az "anyaoldal" Indexnél is kivágta biztosítékot: elkerülve a várható pereket, több tucat bejegyzést töröltek az oldalról.

Csőzikről és csapatáról sokat elmond, hogy a Boldogulj Érden az egyik zászlóshajója, amit politikai ellenfeleik lejáratására, rágalmazására használtak a kampányban és használnak mind a mai napig.

Ha valaki, akinek volt gyerekszobája, beleolvas Gutai blogjába, láthatja, stílustalan, buta, ovis szintű sértegetés az egész, nem több. Nem tudjuk, milyen álmai voltak gyerekkorában, de Gutai, ez a boldogtalan tekintetű, zsíros bőrű, ápolatlan tatabányailány ezzel a bloggal érte el karrierje csúcsát. Tekintsünk rá az őt megillető szánalommal.

 

(Az Érdi visszhang nevű blog korábbi írásait felhasználva)

süti beállítások módosítása