Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

CSŐZIK MEGINT LÓDÍTOTT - MÉGSEM NYERT ÉRD A FUTÓPÁLYA PÁLYÁZATON

2020. május 19. - Érdi Oldal

Csőzik polgármester korábbi állításával ellentétben mégsem kapta meg Érd a parkvárosba álmodott 75 millió forintos futópályára a kért támogatást. Kevesebb facebook-lájk, nagyobb körültekintés talán eredményesebb várospolitikát eredményezne, és nem kellene égnünk az ilyen fiaskók miatt.

futopalya.PNG

Csőzik és nyomában a médiája nagy dérreldurral jelentette be, hogy egy megnyert pályázatnak köszönhetően futópálya épülhet Parkvárosban, sőt, néhány nap elteltével már egy "komplex szabadidőpark" viziójával etette a városvezetés az érdieket. Ám a hazug embert ezúttal is hamarabb érte utol az igazság. Kiderült, hogy szó sem volt nyertes pályázatról, csupán egy újabb lájkvadász akcióról. A pályázatot ugyanis elutasította a kormányiroda, tekintettel arra, hogy hasonló támogatásban már részesült a város az érdligeti futópálya kapcsán.

Az ÉrdMost korántsem objektív, több helyen csúsztató mai tudósítása szerint Csőzik egy nem kormányzati, vagyis ebben az ügyben döntésre nem jogosult szerv, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) főtitkárának levele alapján állította, hogy Érd megkapta a támogatást, ám a támogatást ténylegesen odaítélő, kormányzati döntésről hivatalos iratot nem mutatott sem a sajtó, sem a városvezetés.

Az ÉrdMost a cikk elején ugyan azt sugallja, mintha az illetékes kormányiroda egy már meghozott döntést vont volna vissza. "Öt nap különbséggel adott, majd vett el Érdtől több mint 37 millió forintot a kormány" - írják, ám később saját maguk leplezik le ennek az állításnak a hazug jellegét.

A cikk ugyanis a továbbiakban kifejti, hogy csupán a a SZEOSZ mint véleményező szerv vonta vissza a korábbi támogató álláspontját:

{a SZEOSZ főtitkára} azt írja, hogy bár az önkormányzat által benyújtott szakmai anyagot pozitívan bírálta el, és erről tájékoztatta is a Miniszterelnöki Kabinetirodát, most mégis visszavonja a támogatását.  Tudniillik – mint írja – időközben rájöttek, hogy Érd már kapott korábban sport tárgyú támogatást a Modern Városok Program keretében.

- idéz a levélből az ÉrdMost.

A SZEOSZ az egyik olyan civil szerv, amelynek véleményezési joga van a pályázatok tekintetében és tény az is, hogy a SZEOSZ kezdetben támogatta a pályázatot. Ám ez a döntés nyilván nincs kőbe vésve. Talán az önkormányzati félretájékoztatás után kicsit alaposabban is utánajártak a tervnek, és látták, hogy a pályázati kiírások közül több nem teljesült.

 

Bárhogy is: a döntés joga a kormányzati irodáé. Ahogy a pályázati kiírásban is szerepelt: A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi szempontból történő vizsgálatát követően a támogatandó önkormányzatokra vonatkozó végső döntést az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hozza meg. Az is szerepel a dokumentumban, hogy „A támogatási feltételek teljesítése nem jelent automatikus támogatási jogosultságot”.

Mindemellett a kiírásban szerepelt még egy nagyon fontos, külön is hangsúlyozott, ám itt Érden elhallgatott feltétel, amely így szólt: „Hangsúlyozzuk, hogy a jelentkezéshez szükséges az önkormányzat támogató írásos testületi döntése.” Amit Csőzik nem hogy nem kért ki a közgyűléstől, de még csak írásban sem kért véleményt a képviselőktől. Egymaga döntött.

Sajnos az egész történet bűzlik mindattól, ami tavaly október óta zajlik Érden. A hozzá nem értéstől, a kivagyiságtól, a pökhendiségtől, a hazudozástól. Egy facebook-lájkokért összegányolt pályázat, ami kizárólag azt a célt szolgálta, hogy az előző városvezetés idején megépült érdligeti futópályát ne kelljen átadni. Ez Csőzik. Egy hiú, oktondi, a barátai folyamatos vállveregetésére ácsingózó facebook-huszár, aki egy lájkért tényleg bármit feláldoz, még az itt élők érdekeit is.

És persze teljesen biztosak vagyunk abban is, hogy a magyarázkodós-siránkozós poszt sem marad el: nyilván megint a kormány tehet mindenről, direkt kibabráltak szegény Lacikával, hogy szomorú legyen. Pedig a tények egyértelműek: megint elbarmolta. Mint annak idején a csatornázást és mint azóta mindent, amihez hozzányúlt.

Kár, hogy ilyen polgármesterünk van. Pedig Érd akár épülhetne is.

 

 A fotón az érdligeti futópálya látható.

 

Frissítés:

Itt olvasható a SZEOSZ főtitkárának elutasító levele, amiből egyértelműen kiderül, hogy Csőzik és a sajtója is hazudik, amikor azt állítják, hogy a kormány (Csőzik posztjában: a Minsizterelnökség) vonta volna vissza a már megítélt támogatást. Az itt olvasható levélből mindenki számára kiderül, hogy nem volt odaítélt támogatás, a kormányiroda nem hozott döntést. A SZEOSZ változtatta meg a korábbi támogató álláspontját.

 

 

süti beállítások módosítása