Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Fityiszt mutat az ingázó autósoknak a StopShop

Vajon mit kezd a városvezetés a parkolási gondokkal?

2020. január 23. - Érdi Oldal

Ezentúl minden nap este 22 órakor bezárják és csak reggel 9 órakor nyitják ki a StopShop P+R parkolójának első szintjét. A drasztikus intézkedést állítólag a boltosok nyomására hozta meg az üzemeltető.

stopshop.jpg

Az ingázókat okolják az állítólagos bevételkiesésükért a StopShop boltosai. Azt állítják, hogy az üzletház parkolóját használó ingázók miatt a vásárolni érkezők nem tudnak parkolni, ezért az utóbbi időben csökkent a forgalom az üzletekben. A StopShop üzemeltői empátiával fogadták a panaszokat, és úgy döntöttek: a teljes első szintet, vagyis 154 parkolóhelyet elzárnak abban az időben (22 órától reggel 9-ig), amikor az ingázók az amúgy eredetlieg ezzel a céllal létrehozott parkolóban leteszik autóikat.

A StopShop üzemeltetője ezzel gyakorlatilag szembe megy azzal a környezettudatos trenddel, amelynek célja a kevesebb autóhasználat, több tömegközlekedés. Hiszen a parkolási lehetőség csökkentésével az eddig vonattal, busszal közlekedő ingázókat afelé tereli, hogy autóval utazzanak a munkahelyükre.

Érden gyakorlatilag ingyenes a parkolás jelenleg, ugyanakkor - különösen a városközpontban, a boltok és a lakótelep környékén - súlyos parkolóhely hiánnyal küzd a város. A vásárolni érkezők sokszor elveszik a parkolóhelyet a lakótelepen élőktől, az ingázók a vásárolni vágyoktól, most pedig a StopShop szívatta meg az ingázókat. 

Információnk szerint a gyorsan terjedő hír máris mozgósította az intézkedéssel hátrányosan érintett autósokat, akik között aláírásgyűjtő akció indult, így akarják rábírni a városvezetést, hogy kezdjen valamit a parkolási gondokkal. Úgy tudjuk, hogy az amúgy "zöldfejű" városházán fontolgatják a fizetős parkolás bevezetést, hiszen új parkolók létrehozására egyelőre nincs forrás. Csakhogy ez nem oldja meg az ingázók problémáját, sőt.

Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy Csőzik László polgármester hamarosan készít egy szelfit a bezárt parkolószinten vagy a nyitott szintek valamelyikén, és szigorúan, ám azért persze kicsit huncutul is összeborzolt szemöldökével üzen majd valami tök arit Érd lakosainak. 

 

süti beállítások módosítása