Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Horváth Roland lesz az ÉRD új edzője?

Nem akart utánpótlás-neveldében dolgozni, ezért eljött Békéscsabáról

2020. május 27. - Érdi Oldal

Információnk szerint Horváth Roland, a EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE felnőtt csapatának volt vezetőedzője veszi át az ÉRD női kézilabda csapat maradékénak irányítását. Az edző szerződtetését pénteken tervezi bejelenteni a városvezetés, amely jórészt utánpótlás-képzésre használná a csapatot. Úgy tudjuk, eközben több volt érdi játékos szerződés szerinti járandóságát nem fizette még ki a klub, van, aki perre is menne emiatt.

rendezetlen polgárjogi helyzet”, "bosszantó helyzet" - e szavakkal jellemezte Lengyel Péter balliberális frakcióvezető, az érdi önkormányzat sport bizottságának elnöke az Érd kézilabda csapatának szétverése és a hat bajnoki bronzérmet nyert szakmai stáb nyilvános megalázása utáni helyzetet. A lassan két hónapja beígért bejelentés az új "csapatról" sokat váratott magára, ám ma az  Érd Handball hivatalos oldala egy pénteki "fontos bejelentés" beharangozóját posztolta. A nagy titkolózás közepette szerveződő eseményen információnk szerint bejelentik, hogy Horváth Rolandot, a Békéscsabáról május elsején távozott edzőt szerződtetik a szakmai stáb élére.

bízom benne, hogy az új igazolások tükrében, és az itt maradó fiatal játékosokkal jobb eredményt tudunk elérni a következő szezonban, és egy nagyobb játékos kerettel eredményesek tudunk lenni!

fogalmazott Horváth Roland.

No persze, nem most, hanem pont egy éve, 2019. május 25-én, amikor újabb két évre szóló, 2021-ig tartó szerződést írt alá a Békéscsabánál. A klubnak és a városnak tett vállalását azonban végül nem tartotta be, idő előtt lelépett, félbehagyva a kiesés ellen küzdő csapat építését. (A Békéscsaba a 2019/2020-as szezonban kieső helyen állt, de a koronavírus járvány miatt félbeszakadt bajnokságban végül nem volt kieső csapat a szövetség döntése értelmében.) Horváth mellett nyolc játékos is elhagyta a Békéscsabát, azzal az indokkal, hogy ott nem garantált az NBI-es szereplésük.

A bajnokság kényszerű lezárása után, egy héttel a lelépése előtt Horváth keserűen és csalódottan nyilatkozott a BEOL hírportálnak. 

még egyszer így, ilyen létszámmal nem kezdeném el a bajnokságot. A végén már annyira kevesen voltunk, hogy alig tudtunk kiállni, fiatalabbnál fiatalabb kézilabdázót kellett benevezni, így irreális és túlzóak voltak az elvárások. (...) Kicsit utánpótlás-neveldeként dolgoztunk, sajnos a játékosok nagy része évről évre eligazolt. Az, hogy hová fejlődtek Békéscsabán, arra bizonyíték, hogy olyan csapatok vitték el a játékosainkat, mint a Fradi, a Debrecen és az MTK.  

Mint ismert, ugyanez a terve Csőzik polgármesternek is: olcsó utánpótlás-neveldeként működtetni a tíz év alatt hat bajnoki bronzérmet és több Magyar-Kupa érmet szerzett klubot. Kérdés, hogy Horváth Rolandnak ezúttal nagyobb kedve lesz-e ehhez, mint volt Békéscsabán...

 

VOLT ÉRDI JÁTÉKOSOK VÁRNAK A PÉNZÜKRE

Mindeközben nem oldódott a "rendezetlen jogi helyzet" az Érdnél. Úgy tudjuk, több volt érdi, köztük válogatott játékos még mindig nem kapta meg a szerződés szerinti járandóságát. Többen fontolgatják, hogy bírósági úton jutnának a pénzükhöz, ám olyan is van, aki fél, hogy Csőzikék - a balliberális média erejét felhasználva - lejárató hadjáratot indítanának, ahogy tették ezt Szabó Edina vezetőedzővel és Rácz Mariann kapusedzővel. 

süti beállítások módosítása