Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

ÉRDLIGETI PARK: VAJON MIKOR NYITHAT?

2020. május 20. - Érdi Oldal

Tavasszal nyithatott volna az  Érdi Városliget az érdligeti Papi földek néven ismert területen. Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András akkori polgármester írta alá 5 évvel ezelőtt a Modern Városok Program szerződését, ami több mint 40 milliárd forint forrást biztosított Érd építésére. Ennek része volt az érdligeti fejlesztés is.

 

37.PNG

A Batthyány Program és a Modern Városok Program keretében az egyik legfontosabb beruházási cél a város vízelvezető rendszerének fejlesztése. Ehhez szorosan kötődik a Papi földeknél létesülő tó is. Hiszen a magasabb részekről lezúduló csapadékvíz Dunához való szabályozott továbbengedésére itt volt az utolsó alkalmas terület. Ezért is létesült itt egy elsődlegesen vízgazdálkodási célú tó.

Kimondhatjuk, hogy a 35 hektáron épülő tó és a köré tervezett szabadidő központ roppant vonzó, valódi Városliget lesz, egészen pontosan lehetne az érdiek számára. Ha megvalósulna, néhány év múlva valódi zöld területet várhatja itt a kilátogatókat, köszönhetően a több mint 10 ezer, érdiek által elültetett fának.

Ez a beruházás a városban élők életminőségét is növeli, hiszen létesül itt strandkézilabda pálya, foci-és teniszpálya, kosárlabda pálya, görkorcsolyapálya és csónakázni is lehet a tavon. A területet körbe öleli egy futópálya is, és körbe is lehet majd sétálni, biciklizni.


Remélhetőleg ezek a beruházások is befejeződnek a program részeként. Ezt egyelőre csak remélni lehet hiszen az új városvezetés már korántsem biztosít olyan elszánt támogatást a beruházással kapcsolatban, mint az elődje. Ennek „köszönhettük” a rosszul tervezett és még rosszabbul kommunikált parkvárosi futópálya végül meghiúsult ötletét, miközben köztudomású volt, hogy a Papi földeken már épül jó minőségű futófelület.

A beruházás részeként épült meg a város legszebb és legkomplexebb játszótere is, amely hónapok óta zárva tart a Csőzik vezette botránypolitizálás és hazugságkampány miatt.

A park építési munkálatai között szerepelt a rekreációs park területének bekötése a városba vezető főútvonalakba, az M6-os útra és az M6-os autópályára. Erről nem tudunk semmit, a városvezetés nem tesz semmit az ügy érdekében.

A tervek szerint idén áprilisban nyitott volna a park, ám ez nem történt meg. Ha hihetünk közösségi médiában közzétett városvezetői kommenteknek, akkor az átadás augusztusban lesz. De várjuk meg a végét, nem változik-e meg közben az álláspontjuk.

Ez a beruházás, de minden egyéb fejlesztés is csak akkor lehet sikeres, ha az új városvezetés együttműködik dr. Aradszki András országgyűlési képviselővel, akinek több tíz milliárd forint fejlesztési pénzt megszerzésében volt kiemelt szerepe az elmúlt tíz évben is.

Sajnos Csőzik László nem hajlandó kommunikálni a térség országgyűlési képviselőjével, így nyilvánosan kell feltenni a kérdést:

- mi a helyzet ezzel a beruházással, mit terveznek és mikorra?
- milyen stádiumban van a II. ütem előkészítése, az épületek kivitelezése? Ugyanis ezzel lehetne teljes a Városliget.
süti beállítások módosítása