Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

RÁGALMAZÁSÉRT ÁLLHAT BÍRÓSÁG ELÉ ÉRD ALPOLGÁRMESTERE

Akár két év szabadságvesztés is kiszabható

2020. február 03. - Érdi Oldal

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt áll bíróság elé ezen a héten Tetlák Örs, Érd alpolgármestere - értesült blogunk. Az LMP politikusa tavaly februárban Turcsán Szabolccsal, az LMP országos elnökségi tagjával közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen az akkori érdi városvezetést illette súlyos rágalmakkal.

 schmuck-tetlak-cover.jpg

Érd jelenlegi alpolgármestere ritkán vádolható azzal, hogy átgondoltan, megfontoltan nyilatkozik, ezúttal azonban a jelek szerint Turcsánnal együtt jócskán túllőttek a célon. A tavaly február közepén tartott LMP-s sajtótájékoztatójukon elhangzott, az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményükben is megerősített állításuk szerint a „Modern Városok Program örve alatt ingatlanmutyira készül a bizonyítottan korrupt érdi városvezetés”. A két politikus állításuk alátámasztására természetesen semmilyen bizonyítékot nem mutatott. 

Olyan – egyértelműen hazug – állítás ez, amely a blogunk által megkérdezett jogászok szerint bőven alkalmas a becsület csorbítására.

Egy magánindítvány alapján Turcsán Szabolcsnak mint I. rendű elkövetőnek, Tetlák Örsnek mint II. rendű elkövetőnek és az LMP pártnak mint III. rendű elkövetően bíróság előtt kell felelnie ezért a kijelentésért.

Ha a bíróság bizonyítottnak találja a rágalmazás vádját, akkor a Büntető Törvénykönyv szerint Tetlák és Turcsán egy évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető. Két évet is kaphatnak viszont abban az esetben, ha a bíróság megalapozottnak találja, hogy a rágalmazást aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, vagy jelentős érdeksérelmet okozva követték el.

Az aljas indok és a nagy nyilvánosság definícióját alább olvashatják:

ragalmazaseo.PNG

Az ügy fejleményeiről folyamatosan beszámolunk.

süti beállítások módosítása