Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

ÉRD JEGYZŐJE VAJON MEDDIG BÍRJA A VÁROSHÁZI KÁOSZT?

2020. február 10. - Érdi Oldal

Káosz a Polgármesteri Hivatalban, döntésképtelen városvezetés, egyhelyben álló ügyek, folyamatos nyomás a hivatal dolgozóin. Érd jegyzője egyelőre állja a sarat, kérdés, meddig.

mandatum_atadas_jegyzo_huse_nikolett.jpg

Eredendő inkompetencia vagy kicsinyes politikai szándék a város jegyzőjének kivéreztetésére - bármelyik is az oka a városházán tapasztalható fejetlenségnek, ember legyen a talpán, aki bírja ezt a nyomást. Önkormányzati forrásaink szerint az, hogy a város az októberi vezetőváltás után még mindig elműködget valahogy, kizárólag Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyzőnek és a hivatal dolgozóinak köszönhető. Azoknak, akik amúgy egy döntésképtelen vezetés összevissza utasításait, a kabinet részéről sokszor agresszív és méltóságot sértő hangnemben megfogalmazott óhajait igyekeznek teljesíteni. 

Az 1993 óta az érdi hivatalban dolgozó Mecsériné régóta szálka lehet az érdi balliberáisok szemében. Az országgyűlési választások után nem sokkal az Átlátszó nevű ellenzéki oldal munkatársa, a Csőzik politikai karrierjét és kampányait feltétel nélkül támogató politikai porpagandista, Kis Zoltán szállt bele páros lábbal a jegyzőbe egy cikkében. Nehéz nem azt feltételezni, hogy az írás Csőzik megrendelésére vagy legalábbis a tudtával készült, ami minden bizonnyal érzékenyen érintette Mecsérinét.

Az október 13-ai önkormányzati választás után a városért mindig elkötelezett, Érd ügyeit a legapróbb részletekig ismerő  jegyző nem állt fel, amit sokan furcsálltak, holott az indok valószínűleg egyszerű: vélhetően nem akarta, hogy vele a hozzáértés utolsó képviselője is távozzon. Kérdés, hogy meddig bírja az információnk szerint sokszor ellenséges hangulatot, a baloldali pártok "túszaként" vergődő Csőzik polgármester döntésképtelenségéből, Tetlák Örs alpolgármester és Varga András kabinetfőnök hozzá nem értéséből fakadó rizikót. De lehet, hogy már nem is a jegyző kezében van a döntés. A polgármesteri kabinet környezetéből származó információnk szerint Csőzikék fontolgatják, hogy Mecsériné helyére egy általuk politikailag megbízhatónak ítélt személyt neveznének ki, aki szemet hunyna a különböző kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett.

Meglátjuk, hogyan alakul a jegyzői poszt Érden, az idő talán hamarosan választ ad a kérdésekre.

 

Fotó: Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet átadja a megbízólevelet Máthé Szabina diák-alpolgármesternek (forrás:  ÉrdMost)

süti beállítások módosítása