Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

IDÉN NEM KAPNAK JUTALMAT AZ ÉRDI KÖZTISZTVISELŐK?

2020. június 17. - Érdi Oldal

Információnk szerint idén jutalomosztás nélkül telik Érden a köztisztviselői nap, így több mint egy évtized után most először nem ismerik el a városért dolgozó köztisztviselők egész éves munkáját.

A polgármesteri kabinet környezetéből származó információnk szerint elkeseredettség és értetlenség uralkodik a polgármesteri hivatalban amiatt, hogy ebben az évben nem kapnak jutalmat a dolgozók. A korábbi városvezetés minden évben a köztisztviselői napon jutalmat adott a dolgozóknak, így köszönve meg a városért végzett munkájukat. Csőzik László vezetése alatt azonban ez a köszönet már nem jár a jelek szerint.

A havonta több mint egy millió forintot kereső és egy nyugdíjbiztosító egyesület felügyelő bizottsági tagjaként még havi plusz 150 ezer forinthoz is jutó polgármester az utóbbi időben többször is hangoztatta az országos baloldali médiában, hogy csődközelben van Érd, miközben a város számláján több tíz milliárdos vagyonnak kellene lennie. Egy-két kivételtől eltekintve a fejlesztések leálltak a városban, utak sem épülnek, így nem világos, hova lett ez a pénz. Csőzik a járvány miatti "szolidaritási adó" elvonásával magyarázza a helyzetet, de ez erősen sántít, hiszen a város költségvetésének alig fél százalékáról van szó, ráadásul a kormány megemelte a normatív támogatást, tehát az önkormányzatok több kormányzati forráshoz jutnak.

Információnk szerint a város jegyzője közben készített egy válságtervet is, amelyben több tucat köztisztviselő elbocsátása szerepel. Ilyen mértékű leépítésre emberemlékezet óta nem volt példa az érdi városházán.

Elképzelhető, hogy ennek a listának a teljesítése kezdődött meg azzal, hogy a napokban "közös megegyezéssel" távozásra bírták a jogi iroda vezetőjét, Médainé dr. Kovács Juditot. Mint arról tegnapi riportunkban beszámoltunk, a polgármesteri hivatalban eluralkodott a félelem és a bizonytalanság, nem tudni, kik lesznek a következők, akiknek egyik pillanatról a másikra útilaput kötnek a talpára.

süti beállítások módosítása