Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Hónapok óta üresen áll a modern sasvárosi egészségház

2020. február 11. - Érdi Oldal

Két háziorvosi és két gyermekorvosi rendelő, egy fiókgyógyszertár, három védőnői szolgálat, egy körzeti megbízotti iroda, valamint egy közösségi tér "várja" immár négy hónapja, hogy végre az érdiek rendelkezésére állhasson. A sasvárosi egészségházat tavaly októberben adta át Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András akkori polgármester. Az új városvezetés azóta sem lépett, az épület üresen áll.

Márpedig ez így kidobott pénz, amit maga Csőzik polgármester hajít ki az ablakon. Az üresen álló épület állaga természetszerűleg romlik, a sasvárosiak korszerű szolgáltatás nélkül maradtak.

A Fehérvári út és a Bagoly utca sarkán felépült egészségközpont az érdi egészségügyi program utolsó állomása volt, amelynek során a város valamennyi egészségügyi intézménye megújult. A sasvárosi új épület a leromlott állapotú Bagoly utcai rendelőt váltotta (váltaná) ki. A korszerű, október eleje óta berendezett intézmény Staud József gyermekorvos nevét viseli. A Helfrich Szabolcs építész által tervezett épület földszintjén a védőnői szolgálat, a fiókgyógyszertár és a gyermekorvosi rendelők, az emeleten a felnőttorvosi rendelő, illetve a körzeti megbízotti iroda és a közösségi tér kapna helyet - ha megnyílna végül ez a komplex egészségház. De ahogy szinte minden október 13-a óta, ez is csak vár, hogy Csőzikék végre hozzálássanak a munkához...

 

süti beállítások módosítása