Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

300 ÚJ MUNKAHELYET HOZOTT VOLNA ÉRDRE A JYSK

Csőzikék miatt végül Ecsert választották

2020. május 21. - Érdi Oldal

Nem Érden valósítja meg a JYSK a 200 millió euró értékű beruházását, amellyel egy új, regionális raktárbázist hoz létre Magyarországon. Az építkezés a Budapest szomszédságában lévő Ecseren kezdődhetett meg. A dán cég az érdi kézilabda csapat kiemelt szponzorációjától sem zárkozott volna el.

Megkezdte a a JYSK új logisztikai bázisának építkezését a Market

Ez a hatalmas beruházás

  • Érden valósulhatott volna meg
  • Érden teremthetett volna 300 új munkahelyet
  • Érden növelhette volna az adóbevételt és
  • Érdről szolgálhatta volna ki Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia JYSK áruházaités JYSK vásárlóit -

- ha…

Ha az új érdi városvezetés nem szabotálná a város ipari park fejlesztését. Ha nem játszaná el az üzleti titkokra oly kényes befektetők, üzletemberek, vállalkozók bizalmát azzal, hogy kénye-kedve és politikai céljai szerint üzleti érdekeket sértő adatokat, dokumentumokat hoz nyilvánosságra. De már ellenzékben is ezt tette, és ezt kizárólag a hatalom megszerzésének szándékával, önző, az érdiek jövőjét semmibe vevő módon.

Erre faragtunk rá most megint mindannyian. A JYSK ugyanis eredetileg és elsődleges szándékkal Érdre tervezte a beruházást. Ám Csőzikék és a szomszédos Tárnok DK-s aktivistáinak a „minél rosszabb, annál jobb” mentalitását látva végül elálltak az érdi helyszíntől.

Pedig annyira előrehaladottak voltak a tavaly januárban megkezdett tárgyalások a JYSK és az előző városvezetés között, hogy az önkormányzat a beruházásnak megfelelően már a Helyi Építési Szabályzatot is módosította, elkezdték szervezni a közműveket, és a konkrét terveket is jóváhagyták már. Ezek – elvileg – a mai napig fellelhetők a főépítészi irodán.

A JYSK döntéshozói minden bizonnyal értesültek az akkor még ellenzékben lévő Csőzikék akciójáról, amivel szétverték az ipari park létrehozásáról tárgyaló közgyűlést. A balliberálisok hazugságkampánya gyakorlatilag lehetetlenné tette, vagy legalábbis hosszú időre megakadályozta, hogy gazdaságfejlesztő övezet létesülhessen Érden. Így amikor Csőzik polgármester lett, új helyszín kerestek és találtak Ecseren.

Dánia a női kézilabda egyik fellegvára, nem csoda hát, hogy dán cégként a JYSK nyitott lett volna arra, hogy kiemelt - információnk szerint akár névadó - szponzora legyen az érdi kézilabdacsapatnak. Csőzikék tehát több dominót is felborítottak önző, felelőtlen politikájukkal. Nincs ipari park, nincs JYSK-beruházás és immár nincs kézilabda se Érden.

Csőzik - mint oly sok más ügyben - ezúttal is kettős játékot játszik. Egyrészt Érden az adóbevétel növelésének szükségességéről szónokol és az előző városvezetést szidalmazza ennek elmaradásáért, miközben éppen ő és a társai  feküdtek keresztbe ennek a fejlesztésnek, és a háttérben azóta is minden eszközzel az adóbevétel növekedést jelentő ipari park létrejötte ellen munkálkodik. És persze ezzel szerez jó pontokat a tárnoki dékásoknál is. Még szép - valahogy meg kell hálálnia Gyurcsányné Dobrev Klárának, hogy - a paktumkoalícióját alkotó pártok vezetői közül egyedüliként - személyesen kampányolt mellette tavaly ősszel.

A 20 focipályányi területű, összesen 143.000 négyzetméter logisztikai központ így Ecseren épülhet meg, nem Érden.

Újabb fiaskó, amit Csőziknek, a hozzá nem értésének, az egymással szemben is politizáló paktumkoalíciónak köszönhetünk.

Mi pedig e nagy és remélt beruházás veszteseként sok sikert kívánunk Ecsernek.

 

süti beállítások módosítása