Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

CSŐZIK HÁZIMÉDIÁJA ELISMERTE: POLITIKAI OKBÓL MENESZTIK ÉRD JEGYZŐJÉT

2020. február 12. - Érdi Oldal

Ha jelentős késéssel is és jól eldugva, de végül Csőzik egyik házimédiája is foglalkozott az utóbbi napok legfontosabb hírével, az érdi jegyő menesztésével. Persze nem az ÉrdMostról van szó, mert az továbbra is hallgat; a kampányban a hazugságairól elhiresült boldoguljérden blog jött elő a farbával.

És rögtön az érdiek képébe is nyomta: bizony, politikai okai vannak a jegyző menesztésének. Nem a munkájával volt baj, nem a szakértelmével, hanem azzal, hogy

Mecsériné köztudottan jó viszonyt ápolt, a korábbi polgármesterrel, T. Mészáros Andrással.

Ne merengjünk el azon, hogy ezzel az indokkal a közel 200 hivatali dolgozó nagyrészét ki lehetne rúgni, hiszen ami szintén köztudott, T. Mészáros Andrással egyáltalán nem  nehéz jó viszonyt ápolni, a dolgozók többségének sikerült is.

Fontosabb ennél az a hivatali dolgozóktól származó információnk, hogy a menesztett jegyző nemcsak T. Mészárossal, de Harmat Bélával, Döcsakovszkí Bélával, sőt magával Csőzikkel is jó viszonyt ápolt. Azaz kollegiálisat. Azaz szakmaiságon alapulót. Ahogy azt egy jegyzőnek tennie kell.

Ez Csőziknek persze nem jó. Így jöhet új jegyző, egy pártérdekből kiválasztott akárki, aki majd szemet húny a sündörgések felett, és bár nem ismeri a zajló projekteket, amik Mecsérinének a kisujjában vannak, de legalább gyűlöli T. Mészárost vagy bárkit, akire ezek ráböknek. Nem gondolkodik, nem kérdez, nem tud és nem vállal felelősséget - és ezzel pont az ellentéte lesz a mostani jegyzőnek. Akit amúgy Csőzik még azzal is megalázott, hogy felajánlotta: utódja beosztottja lehet aljegyzőként. Na persze: hogy a várható sok-sok kudarc után legyen helyben kire visszamutogatni. Ravasz ügyvéd ez a Csőzik, kár, hogy polgármesternek s embernek is gyatra.

 

süti beállítások módosítása