Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Egyre nagyobb bajban Érd: felmondott a pályázati osztály vezetője is

2020. február 12. - Érdi Oldal

Sorban lépnek ki a szakemberek az érdi polgármesteri hivatalból, az Érdi Újság dugig van a polgármesteri hivatal álláshirdetéseivel. Információnk szerint a napokban a Modern Városok Program sikerességében kulcsszerepet játszó osztály vezetője mondott fel, a főépítészi irodán már csak ketten maradtak, és mint azt blogunk elsőként megírta, Csőzik László polgármester leváltotta a jegyzőt is. Lassan ténnyé válik, amit eddig csak suttogtak a hivatal környékén: veszélyben a város működőképessége, fejlődése.

 Képtalálatok a következőre: csőzik

Kísérteties a helyzet ahhoz, mint ami a polgármesterként megbukó Bogó László idejében zajlott Diósdon, ahol szinte kiürült a hivatal, és félévente cserélődtek a jegyzők és a gazdasági vezetők.

Érden október 13-án este 12288 ember, vagyis a választókorú lakosság mintegy negyede örülhetett: az önkormányzati választás végeredménye alapján egy volt SZDSZ-es politikus, a balliberális Csőzik László vette át Érd irányítását T. Mészáros Andrástól, aki polgármesterként 13 évig építette a várost. Bár október közepe óta egy alig használt, több millió forintba kerülő jégpályán, tucatnyi szelfin és facebook-poszton kívül más nemigen történt a városban, a győztesre szavazók talán még a mai napig is hiszik, hogy Csőzikkel eljött Érdre a Kánaán.

A Kánanán persze nem jött el, de legalább itt van (volt?) nekünk 2015 nyara óta a Modern Városok Program, amelynek keretében soha nem látott mértékű fejlesztési pénz érkezett a városba. Iskolák, óvodák épültek és épül(né)nek ebből, orvosi rendelők újultak meg, elkezdődhetett a vízelvezetés kiépítése és még sorolhatnánk. Sajnos az építkezések mintha megálltak volna, a lassan féléve átadott sasvárosi orvosi rendelő a mai napig zárva van, a városvezetés és az önkormányzati többséget adó képviselők idejének nagyrészét pedig a facebookra való írogatás teszi ki, ahol rendre az előző vezetésre mutogatnak, ahelyett, hogy végre elkezdenének megdolgozni a nem kevés fizetésükért.

Ez így már önmagában is elegendő lenne, de a jelek szerint sajnos a baj ennél is nagyobb. Október óta ugyanis nemcsak megállt az élet Érden, de sorban hagyják el a polgármesteri hivatalt azok a szakemberek, akik korábban a Modern Városok program végrehajtását menedzselték. Akik pedig nem mondtak fel, azokat Csőzikék távolították el. Félreértés ne essék: nem politikusokról, hanem szakemberekről van szó. Olyanokról, akiknek kisujjában volt a fejlesztések minden részlete, akik tudták, hogy a minisztériumokban kikkel, miről és hogyan kell tárgyalni.

Hivatali körökből származó információnk szerint a korábban öt-hat emberrel működő főépítészi irodán mindössze ketten maradtak. Távozott több közútkezelő munkatárs, a Modern Városok Programban kulcsszerepet játszó pályázatelőkészítő csoport egyik kulcsembere, a napokban pedig a csoport vezetője is beadta a felmondását. És mintha ez nem lenne elég, Csőzik leváltotta a város jegyzőjét is.

A Csőzikék színre lépése előtti közel másfél évtized alatt egyszer sem veszélyeztette szakemberhiány a hivatal és a város működését. Az aktuális fejlesztések mindig biztonságban zajlottak, és nemcsak elkezdődtek, de be is fejeződtek.

Egy jellemző példa, ami alapján mindenki számára világossá válhat, hogyan működik és mi fontos Csőziknek. Február 8-án Dunaújvárosban az ellenzéki polgármesterek egyértelműen politikai és kormányellenes összejövetel tartottak. A közös ülésen amin Csőzik is részt vett, sőt, fotót is posztolt az eseményről. Egy hónappal korábban Érd jövője szempontjából is fontos megbeszélést kezdeményezett Aradszki András országgyűlési képviselő. A tárgyaláson a választókerület valamennyi polgármestere részt vett, kivéve Csőziket. Azt mondta, elfelejtette beírni a naptárjába. Hát ezért van nagy bajban Érd.

image0_1.jpeg

süti beállítások módosítása