Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

NÉGY SZEMÉLY HUNYT EL EDDIG ÉRDEN A KORONAVÍRUS KÖVETKEZTÉBEN!

Miért nem tájékoztatja az érdieket a városvezetés?

2020. május 12. - Érdi Oldal

Bár az önkormányzat folyamatosan kapja a helyi vonatkozású hivatalos adatokat, a járvány kitörése óta semmilyen tájékoztatást nem adott eddig az érdieknek. Az erdioldal.hu viszont megtudta, hogy a mai napig négy érdi személy hunyt el a koronavírus következtében. Jó lenne tudni azt is, hogy hányan vannak hatósági karanténban, ám a jelek szerint Csőzik László nem tartja fontosnak erről tájékoztatni az érdieket.

Ha az utcán járőrautót látunk rendszeresen megfordulni, akkor előfordulhat, hogy a hatósági karantént ellenőrizni jöttek. Más településeken és a fővárosi kerületekben is rendszeres tájékoztatást ad polgárainak az önkormányzat, Érden viszont sajnos nem ez a helyzet. Itt nincs hiteles és pontos tájékoztatás, sőt, járványügyben semmilyen tájékoztatás sincs, így az érdiek csak találgathatnak, hogy mi az egészségügyi helyzet a városban. Arról sincs részletes tájékoztatás, hogy mit tett az érdi önkormányzat és a polgármester az érdiekért, csak a civil önkéntesek munkája nyomán készített szelfiket láthatjuk a polgármester Facebook oldalán.

Míg más önkormányzatok polgármesterei városvezetőhöz méltóan rendszeresen és részletesen tájékoztatják polgáraikat az állami hivataloktól kapott adatok alapján, addig Érden teljes a bizonytalanság. Nem tudni, mi lehet ennek az oka: szándékosság vagy csak „sima” nemtörődömség?

Nézzük csak a szomszédos településeket!

Diósd: Spéth Géza polgármester rendszeresen tájékoztatja a diósdiakat a karanténban levő személyekről és a tendenciákról. A legutóbbi ilyen tájékoztatásból kiderül, hogy Diósdon 8 személy van járványügyi megfigyelés alatt.

https://www.facebook.com/spethgeza/photos/a.125862382128697/255593085822292

Törökbálint: Elek Sándor polgármester rendszeresen tájékoztatja a törökbálintiakat a helyzetről. A legutóbbi tájékoztatás szerint Törökbálinton jelenleg 19 fő, 9 különböző lakcímen van hatósági házi karanténban. A törökbálinti önkormányzat 156 fő ellátásáról gondoskodik, a gyermekétkeztetés keretében 214 gyermek napi étkezését oldják meg.
Jelenleg az önkénteseik száma 68 fő.

https://www.facebook.com/eleksandorpolgarmester/videos/2574715242794425/

 

Budafok-Tétény: Karsay Ferenc polgármester rendszeresen tájékoztatja kerülete polgárait a helyzetről és arról, hogy mit tett e helyzet rendezéséért.

A kerületben március 6-án alakult meg a vírus elleni védekezésért felelős Helyi Operatív Törzs, amelynek feladata, hogy koordinálja a járvánnyal összefüggő intézkedéseket Budafok-Tétényben. A járvánnyal kapcsolatos segítő tevékenység koordinációja érdekében és elvégzésére létrehozták a Maradj Otthon! Segélyszolgálatot. A felhalmozott, többségében beszerzett készleteik az alábbiak.

A maszkok száma összesen 41.180. Ebből FFP2 4440, honvédségi Gamma álarc 200, háromrétegű orvosi maszk 31.250. Textilmaszkkészletünk egy része önkormányzati beszerzésű, de folyamatosan érkeznek adományként is, valamint az Egyesített Bölcsőde munkatársai, a helyi civil szervezetek, valamint magánszemélyek is több ezret varrtak a mai napig. Az önkormányzat eddig összesen 10 474 maszkot osztott ki ingyenesen.


https://www.facebook.com/karsayferenc/photos/a.285210341652406/1590500594456701

https://budafokteteny.hu/hir/negyvenezer-maszk-a-jarvany-megfekezesehez

https://budafokteteny.hu/hir/keruleti-jarvanyugyi-intezkedesek

De nézhetünk egy másik budapesti kerületet is, ahol példás a lakosság tájékoztatása! A XVI. kerület polgármestere, Kovács Péter gyorsan megszervezte  a helyi védekezést és rendszeresem, érthetően tájékoztatja kerülete polgárait a helyzetről.

Legutóbbi tájékoztatása szerint a kerületben 7 fertőzöttről van tudomásuk, 1  ember elhunyt, 4 pedig felgyógyult a betegségből. 41 kerületi lakos hatósági házi karanténban van, míg 128 főnek tünetmentesen lejárt a karantén időszaka.

https://www.facebook.com/KovacsPeter.hu/posts/10159271782492316

 

 

Mindezek után jogos a kérdés: az érdiek miért nem érdemlik meg a hiteles és pontos tájékoztatást? Miért nem értesülhetnek arról, hogy a 70.000-es városban hány fertőzött lehet, hányan gyógyultak meg, mennyien hunytak el?

Csőzik polgármester ugyanúgy megtehetné (ha érdekelné őt egyáltalán), hogy az állami hivatalok által  közölt adatok alapján tiszta és egyenes tájékoztatást adjon.

A balliberális elkötelezettségéről híres volt ombusman az Érdi Újságnak adott propaganda interjújában kinyilatkoztatta, hogy remek a polgármester kommunikációja. A gyakorlat azonban ennek éppen az ellenkezőjét mutatja, s ez alapján kimondhatjuk: Csőzik László válságkezelésből (is) megbukott. Havi több mint félmillió forintot fizet egy baráti cégnek kommunikáció címén, amely cég szinte kizárólag a helyi ellenzéket és a városvezetéssel egyet nem értő embereket gyalázó Facebook kommentekre összpontosít, de például a járványügyi tájékoztatásra semennyi figyelmet, energiát, erőforrást nem fordít, holott a jelenlegi helyzetbe ez lenne az elsődleges kötelezettsége. De sajnos az a helyzet, hogy Csőzik eddig többet posztolt a visszaköltöző fecskékről, mint az érdieket érintő járványügyi adatokról.

 

Megkérdezzük tehát és választ várunk az alábbiakra:

Érden

- hány személy van karanténban?

- hány személynek ért véget a karantén?

- hány embert látnak el a Szociális Gondozó Központ munkatársai?

- mekkora összeget költött eddig közpénzből maszkokra az önkormányzat és hány darab maszkot osztott ki az érdieknek?

 

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

 

A BEJEGYZÉS CÍMÉBEN AZT ÍRTUK, HOGY NÉGY SZEMÉLY HUNYT EL ÉRDEN. EZ NYILVÁNVALÓAN EGY STILISZTIKAI HIBA, AMIÉRT ELNÉZÉST KÉRÜNK. A CÍMET NEM AKARTUK MEGVÁLTOZTATNI, MIUTÁN CSŐZIK POLGÁRMESTER FELJELENTÉST TETT BLOGUNK ELLEN A RENDŐRSÉGEN RÉMHÍRTERJESZTÉS MIATT.

A MAGYAR RENDŐRSÉG - SZERENCSÉRE - ÉRTELMES, OLVASNI ÉS ÉRTELMEZNI TUDÓ EMBEREKBŐL ÁLL. ELLENTÉTBEN A JOGVÉGZETT(?) DR.CSŐZIKKEL ÉS CSAPATÁNAK TAGJAIVAL, AKIK MINDERRE KÉPTELENEK.

A BEJEGYZÉSBEN UGYANIS VASTAGGAL SZEDVE SZEREPEL, HOGY MIRE UTAL A CÍM ÉS MIRŐL SZÓL A BEJEGYZÉSÜNK: "Az erdioldal.hu viszont megtudta, hogy a mai napig négy érdi személy hunyt el a koronavírus következtében." - EZ AZÉRT ELÉG EGYÉRTELMŰEN SZÓL ARRÓL, HOGY NEM ÉRDEN ELHUNYT SZEMÉLYEKRŐL ÍRTUNK, HANEM ELHUNYT ÉRDI SZEMÉLYEKRŐL.

AKI EZEK UTÁN VÁROSVEZETŐKÉNT NAGYÍVŰ NYOMOZÁSBA KEZD AZÉRT, HOGY KIDERÍTSE, NINCS ÉRDEN KÓRHÁZ, AZ NEM NORMÁLIS. AZ A POLITIKUS, AKI A BEJEGYZÉSÜNK ALAPJÁN RENDŐRSÉGI FELJELENTÉST TESZ - GONOSZ ÉS ALÁVALÓ.

AZ AZ "ÚJSÁGÍRÓ" PEDIG, AKI MINDENNEK KÖZEL 10.000 KARAKTERES CIKKET SZENTEL, MEGÉRDEMLI, HOGY CSŐZIK SEGGÉBE SZORULVA ÉLJEN.

süti beállítások módosítása