Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Csőzik mégsem nyittatja ki az Érdi Piacot?

Posztunk alatt sokan felháborodtak a piac kinyitásának ötletén

2020. április 01. - Érdi Oldal

Tegnap reggel írtuk meg, hogy Csőzik László polgármester tervezi a március 14-én általa bezáratott Érdi Piac újranyitását. A nyitás ötletét azonban nagy felháborodás fogadta a józan érdiek körében, ezért most a városvezetés elbizonytalanodott. Úgy tudjuk, jelenleg nagyobb az esélye annak, hogy a piac mégis zárva marad.

Érdi piacon büfé kiadó - - Érd - Apróhirdetés Ingyen

A piac nyitásáról szóló információnkat kedd este közvetve az illetékesek  is megerősítették. Mint Érdi Piac közösségi oldalán közölték, zajlik az egyeztetés a nyitás feltételeiről és - bár ezt nem írták, de remélhetőleg - a szükséges egészségügyi-biztonsági intézkedésekről.

A tegnap reggeli posztunkban megkérdtük olvasónkat, mondját el véleményüket a piac tervezett megnyitásáról, tekintettel arra, hogy jelenleg is tart a koronavírus miatt meghirdetett vészhelyzet, amelynek legfőbb célja, hogy otthon tartsa az embereket. A posztunk alatt megjelenő kommentek döntő többsége elítélte a tervezett lépést.

Csak néhány ezek közül:

"ezzel lesznek megint gócpontok, hisz a távolságok nem tarthatók, nagy lesz a tömeg"

"Aki megy ,az nem tudja mi a család,mi az egészségügyi ellátás határa,nem tudják maradjotthon mit jelent..."

"Remélem nem teszik! Én most próbálok helyi kereskedőktől házhoz rendelni, ezzel is segíteni. Jó lenne, ha mondjuk a piacnak lenne egy honlapja a kereskedők elérhetőségével és áruival + árral."

"Még ne nyissátok meg!!!!Várjuk meg meg àprilist! Felelőtlenség lenne!!!!"

"Ha gyarapítani akarjuk a fertőzöttek számát, akkor nyissuk csak a piacot."

A polgármesteri kabinet környékéről származó információnk szerint a kommenteket olvasva a városvezetés elbizonytalanodott és jelenleg arra keresnek indokot, hogy az árusokkal megkezdett tárgyalások ellenére mégse nyissák meg a piacot. A nyitás mellett szólna Nagy István agrárminiszter nyilatkozata, aki szintén a bezárt termelői piacok megnyitását sürgeti, de ezzel élesen szembe megy a kormány - és a józan ész által is diktált - törekvésével, hogy otthon tartsa az embereket. 

Csőzik nyilván nem akarja a blogunkra, illetve a az érdiek hozzánk kommentelt véleményére hivatkozva megmásítani a korábbi elhatározását, ezért utasította a (természetesen nem kézivezérelt) ÉrdMost városi hírportál vezetését, hogy több mint 24 órával a posztunk után ők is csináljanak már egy gyors felmérést. Ezt egy, a miénkhez kísértetiesen hasonlító poszttal és egy online szavazással egy-két órával ezelőtt meg is tették. Így már készen állhat az indok, ha Csőzik mégis úgy döntene, hogy nem nyitja meg a piacot. Ez esetben viszont a behülyített kereskedőkkel kell elszámolnia. 

A képen a következők lehetnek: szöveg és étel

 

 

 

süti beállítások módosítása