Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Csőzik és az érdi egészségügy

Publicisztika

2019. november 09. - Érdi Oldal

Csőzik és az egészségügy

 

Mit mondjunk, nem cifrázta túl választási programjában H. Csőzik László az amúgy korbácsként használt „oktatásegészségügy” felkiáltásból az egészségügy részt. Három vérszegény pontocskában foglalta össze, mit tervez azzal a területtel, ami az előző, fideszes városvezetés részéről kiemelt figyelmet kapott.

Új háziorvosi praxisokat hozunk létre.

Több gyermek-háziorvost biztosítunk.

Megelőző programokat, szűréseket szervezünk. Elősegítjük a felvilágosítást. Fejlesztjük éjszakai és a hétvégi ügyeletet.

Ha találgatni akarnánk, miért ily vérszegény az érdi balliberálisok egészségügyi programja, egy dolog jutna eszünkbe, de ezt az egyet mindjárt el is kellene hessegetnni, ugyanis az nem más, mint hogy Csőzikék szerint is Érden az egészségügy nagyjából és egészéből rendben van. Ilyet azonban egy hithű baloldalliberális nem mondhat, sőt nem is gondolhat, nyilván.

Pedig ez az igazság. A városvezetésben eltöltött 13 év alatt a Fidesz-KDNP T. Mészáros András polgármester vezetésével rendbe tette Érden az egészségügyet. Kibővítette és korszerűsítette a szakorvosi rendelőintézetet, rendbe hozta a háziorvosi rendelőket, illetve ahol kellett, újakat épített. Elindította az állandó orvosi ügyeletet, mellette a fogorvosit is. Nincs hiány háziorvosokból, gyermekorvosokból, fogorvosokból, minden álláshely folyamatosan be volt és be van töltve. A szakorvosi rendelőintézetben új területeken is folyik gyógyítás, például elindult az egynapos sebészet.

sasvarosi_rendelo_1.jpg

A sasvárosi rendelő egykor...

sasvarosi_rendelo_2.jpg

...és most. A balliberálisok 2006 előtt hagyták lepusztulni az egészségügyi intézményeket, T. Mészáros András és a Fidesz valamennyit felújította

 

Mégis, Csőzikéknek valamit mondaniuk kellett a programban, hát nagy nehezen kiizzadtak három olyan programpontot, ami nagyjából a nesze semmi, fogd meg jól kategóriába tartozik. Ahhoz, hogy új háziorvosi praxisokat hozzanak létre, át kellene szabni az eddigieket. Ugyanez vonatkozik a gyermekorvosokra is. Kétséges, hogy ezt könnyedén végig lehetne vinni, hiszen a praxisok a háziorvosok tulajdonai, azokra szerződések élnek, és bizony egy praxis értéke sokban függ a hozzájuk tartozók számától, hiszen annak arányában (is) kapják az orvosok a jövedelmük jó részét. Akik komoly összegeket fizettek egy jól menő praxisért, nem valószínű, hogy könnyen lemondanának bevételük mondjuk 25%-áról. Arról nem is beszélve, hogy mi lesz akkor egy másik aktuális szlogennel: kevés az orvos! Nincs nővér! Akkor most honnan akasztanának le orvosokat? Elcsábítanának néhányat borsodi, ormánsági vagy Felső-Tisza vidéki kis falvakból? Mondjuk tőlük kitelik, mert a balliberálisok szerint a falu elavult és életképtelen – főleg akkor, ha kifosztják.

A többi programpont blabla.

Arra pedig tényleg kíváncsiak leszünk, mit reagál az érdi városvezetés Karácsonyék ötletére, miszerint nem kell a a fővárosi szuperkórház. Itt valami zavar érezhető az erőben, mert ha támogatják Karácsony tervét, akkor semmibe veszik az érdiek érdekeit, ha meg nem, akkor mi lesz Budapest visszavételével és a szabad városok szövetségével?

Bodoni

süti beállítások módosítása