Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Készül a Csőzik-csomag

Az ígéretek teljesítése helyett megszorítások várhatók Érden

2019. november 12. - Érdi Oldal

Csőzik László polgármester első számú propagandistája a választási kampányban már megmutatta, hogy számára a hazudozás életforma. Kis Zoltán nem tud leállni, főnökével együtt folytatják a hazugságok áradatát az átlátszó.hu politikai propagandaoldalon. A tét nagy: a tervezett adóemelés előtt elkezdték puhítani az érdi választókat, akik ennek épp az ellenkezőjére, a beígért adóelengedésre és adócsökkentésre szavaztak.

 Adóelengedést, illetve adócsökkentést, valamint a csatornaprogramban részt vett ingatlanok tulajdonosainak 250 000 forint feltételek nélküli kifizetését ígérte a választási kampányban a gyurcsányista baloldal jelöltje, Csőzik László. A már ránézésre is beválthatatlan ígérgetés az érdiek többségét ugyan nem győzte meg, de annyi embert igen, amennyi elég volt Csőzik győzelméhez. Nos, hamarosan őket érheti a legnagyobb csalódás, hiszen az előjelek szerint Csőzik nemcsak hogy nem akarja betartani az ígéreteit, de ráadásul megszorításokra készül.

erd1.jpg

 Csőzik László alpolgármesterként sem alkotott maradandót a városnak

 

A kampány során nem egyszer figyelmeztettünk rá: Horn Gyula Bokros-csomagja és a Gyurcsány-kormány családokat és a nyugdíjasokat sújtó intézkedései óta tudható, hogy a baloldalnak lételeme  a megszorítás. Időben szóltunk Csőzikék teljesen világos tervéről is: az abszurd választási ígéretek teljesítése alól úgy próbálnak majd kibújni, hogy meghamisítva a valós költségvetési helyzetet csőd közeli állapotot kamuznak, ezzel teremtve kedvező kommunikációs terepet az adóemelésnek, a városi vagyon ismételt eladásának. A Döcsakovszky-Csőzik páros 2002 és 2006 között  már megmutatta, hogyan kell a vegetáció szintjére süllyeszteni a várost.

 Volt hivatalos átadás-átvétel

 Miután a hazugságkampányának köszönhetően Csőzik megnyerte a választást, elindult a pótcselekvések sorozata. Az Arénát és az Ercsi úti focipályát addig messze elkerülő balliberális politikus hirtelen állandó vendég lett a kézilabda és a foci meccseken, fát ültetett olyan helyeken, ahol arra semmi szükség, bejelentette, hogy ő mindenhova biciklivel jár majd, amit két napig tartott is, s mindezekről facebook posztok garmadáját publikálta. Egy dologról nem beszélt a választás óta: az ígéreteiről és azok megvalósításáról.

Pedig a törvény által előírtnak megfelelően időben lezajlott a hivatalos átadás-átvétel a leköszönő és a megválasztott polgármester között. Jelentős, sőt a legjelentősebb hivatalos aktus ez azokban az esetekben, amikor változik egy település vezetője. Aki vett már használt autót, ingatlant vagy vett át céget, irodát, vagy - mint jelen esetben - egy település irányítását, az tudja, mennyire fontos lépés ez. Ez ugyanis az a tiszta lap, amivel az új vezetés megkezdheti a működését. Csőzik ugyan utólag formalitásnak nevezte az átadást-átvételt, de érdemes tudni, hogy azt a polgármesteri hivatal szakemberei alaposan előkészítették. Mindkét fél, tehát Csőzik és a leköszönő polgármester, T. Mészáros András részéről is szakértők, a politikusok mellett jogászok és gazdasági szakemberek vettek részt az előkészítésben és a lebonyolításban. Az, hogy a két politikus a végén aláírta a jegyzőkönyvet, ennek a szakértői munkának a záró aktusa volt. Az aláírás tehát nem puszta formalitás, a nyilvánosságnak szánt semmitmondó gesztus volt, hanem egy hivatalos, alaposan előkészített és mindkét fél részéről ellenőrzött dokumentum tartalmának elfogadása. Az, hogy a jogász végzettségű, a fővárosban ügyvédi irodát működtető Csőzik mindezt formalitásnak nevezi, sőt hetekkel később meghazudtolja a dokumentum tartalmát, az sokat elárul arról, mennyire lehet őt komolyan venni s mennyire veszi ő komolyan a polgármesteri megbízatást.

 Stabil anyagi helyzetben volt a város az átadáskor

 Az átadás-átvételi dokumentumokból kiderül, hogy mind a folyamatban levő és tervezett fejlesztésekre, mind pedig a város működésére bőségesen elegendő pénzügyi forrás van a város kasszájában.

 Bár utólag Csőzik megpróbálja letagadni, de bankszámlakivonatokkal igazolható, hogy csak a fejlesztésekre 40,5 milliárd forint van a város számláin!

 Csőzik most azon nyafog, hogy ezek már lekötött pénzek. Egy részük persze, hogy az, hiszen a város építése nagy ütemben zajlott október 13-a előtt. De ezek között sok olyan is van, amire még ezután kell kiírni a közbeszerzést. Ez Csőzikék feladata lenne, de a kommunikációjából ítélve nem nagyon fűlik a foga ahhoz, hogy folytassa a város építését.  .

 Szintén a jegyzőkönyv rögzíti: a városnak év végéig kb. 580 millió Ft-ot kell kifizetni, amire a több mint 1.000 millió Ft várható bevétel bőven fedezetet nyújt.

 Csőzik valamiért ezt is megpróbálja utólag letagadni, ráadásul összevissza beszél. Először aláírja a mindkét fél részéről szakértőkkel összeállított jegyzőkönyvet, amelyben tételesen szerepel 40,5 milliárd forint fejlesztési és mintegy 500 millió forint működési forrás. Aztán hirtelen észbe kap, és a jegyzőkönyv aláírása után két nappal azt közli, hogy alig 200 millió van a város kasszájában. Pár napra viszont már „csak” 102 millió forint találtak a névtelen „szakértői”, egy hétre rá pedig hirtelen 1,2 milliárdos hiányt. Ha ez így folytatódik, egy hónap múlva már 40,5 milliárdos hiányról beszél majd…

 Egy támogatója azért feltett egy egyszerű kérdést neki a közösségi médiában: ha év végéig 580 millió forintot kell kifizetni, akkor – feltételezve azt, hogy egyetlen forint sem folyik be év végéig a kasszába – hogyan lehet 1,2 milliárdos a hiány? Hisz a legtöbb, ami lehetne, az 580 millió lenne… Választ természetesen nem kapott az illető.

 Érdekes, 13 évig működött a város

 Az, hogy mennyire komolytalan és hazug ember Csőzik László, fura módon épp a bevezetőben említett balliberális propagandista, Kis Zoltán legújabb reklámcikkéből derül ki. Mint írja,

Csőzikék az átadás-átvétel után nézték át alaposan a papírokat”.

Ahogy a fentiekből kiderült, ez nyilván nem igaz, de az lenne a legrosszabb, ha mégis így történt volna. Képzeljék el, hogy megbíznak egy ügyvédet az ingatlanjuk eladásával, aki úgy tesz, mintha elvégezte volna a rábízott munkát, arra biztatja önöket, hogy írják nyugodtan alá az adásvételi szerződést, ő maga is ellenjegyzi, majd egy hónap múlva előáll azzal, hogy valójában csak most nézte át a dokumentumokat, és sajnos hitel van a házon, amit ezután önnek kell fizetni. Rémálom. Ilyen nyilván nincs, aki így cselekszik, az valami rosszban sántikál, teljesen nyilvánvaló.

Ellenben olyat már láttunk balliberális kormányoktól, települési vezetőktől, hogy a fejlesztések helyett előszeretettel munkálkodnak a pártkasszák feltöltésén. Az ehhez szükséges plusz pénzt pedig vagy vagyoneladásból, vagy adóemelésből, esetleg együtt a kettőből lehet finanszírozni. Ahhoz viszont, hogy ezt megléphesse egy városvezető, indokra van szükség. Ilyen – nyilván légből kapott – indok, hogy hirtelen hiányra bukkan a kasszában. Ehhez jön még a baloldali propaganda média (index, 24.hu, hvg, átlátszó) jól behatárolható „újságírói” köre által megtámogatott karaktergyilkosság, amilyen jelenleg is gőzerővel folyik a leköszönt polgármester, T. Mészáros András ellen.

Ezt a trükköt játssza most el Csőzik.

Amikor szembesülnek azzal a képtelen állítással, hogy csődben van a város, és főleg mielőtt elhiszik, gondolják végig a következőt: 13 évig működött ez a város úgy, hogy közben fejlődött. Csődről a fideszes városvezetés soha nem beszélt, megkezdett beruházásokat, építkezéseket nem hagyott félbe. Az elmúlt egy évtizedben közel 100 milliárd forint fejlesztési pénz érkezett a városba. A ciklus végére 40,5 milliárd forint fejlesztésre fordítható forrás maradt a kasszában. Ezek a pénzek nem tűntek el: ott vannak a földben a csatornával, ott vannak a megépült és épülő oktatási intézményekben, ott vannak a felújított rendelőkben, az épülő vízelvezető árkokban, a Főtérben, a záportározóban, a közúti csomópontokban és mindabban, ami a városban megépült. Ebben 13 évben soha egyetlen politikusnak, gazdasági szakembernek nem jutott eszébe Érdről az a szó, hogy csőd vagy hiány. És akkor eljött október 13-a, a hazugságkampány eredményre vezetett, és a balliberálisok bevették a várost. Aztán eljött az átadás-átvétel, ami szintén rendben lezajlott. Majd eljött volna a cselekvés ideje. Cselekvés, a kampányígéretek teljesítése helyett azonban azóta másról sem hallani, mint hogy csődben van Érd, és ha a kormány nem segít, rendkívüli intézkedésekre lesz szükség.

"Fájdalmas intézkedéseket kell hoznunk

– üzent átlátszó propagandistáján keresztül Csőzik Érdnek, előrevetítve az ígéretek visszavonását és egy leendő Csőzik-csomag bevezetését.

Mi nem lepődtünk meg. Tudtuk, hogy a balliberálisok uralma fájdalmas lesz. De a legfájdalmasabb az, hogy mi előre szóltunk...

 

 

süti beállítások módosítása