Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Az ország legvonzóbb városává tette Érdet a fideszes vezetés

2019. november 14. - Érdi Oldal

Tavaly mindössze három olyan hazai nagyváros akadt, ahová többen költöztek be, mint ahányan elmentek onnan. A minden szempontból kedvezőbb helyzetben lévő Győrt is megelőzve Érd magasan vezeti a mezőnyt.



Az ingatlan.com legfrissebb, a KSH hivatalos demográfiai adatain és a saját adatokon alapuló elemzéséből kiderül, hogy a harmadik helyen Szombathely szerepel, ahova 88 fővel több a beköltőző az elköltözőknél.

Győr került a második helyre, ahol a mérleg 237-es pluszt mutat.

A lista élén Érd áll. Az ország legvonzóbb városaként magasan vezeti a mezőnyt: 952 emberrel többen jöttek hozzánk, mint ahányan elköltöztek.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint Érd régóta nagyon vonzó célpont a költözéseknél, a budapesti agglomeráció „fővárosa” is lehetne, hiszen jó a közlekedése, autópályán van összeköttetése Budapesttel, de az ingatlanárak még mindig szolidabbak, mint a fővárosban.

erd_epul.png

Érden az elmúlt 13 évben több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztés történt. Többek között csatornázottá vált a város, iskolák, óvodák, játszóterek, sportlétesítmények épültek, közel duplájára nőtt az aszfaltozott utak száma és elindult a vízelvezetés kiépítése is. Mindezt a fideszes városvezetés érte el. Október 13-án a választók mindezek ellenére úgy döntöttek, hogy a balliberálisok jelöltjének, Csőzik Lászlónak adnak bizalmat. Szakértők szerint mindez összefüggésben lehet azzal a ténnyel, hogy az Érdre beköltözők nagy része a fővárosból érkezett baloldali érzelmű személy, akik korábban nem kötődtek a városhoz, annak múltjáról gyakorlatilag nem rendelkeznek ismeretekkel, így azzal sem voltak tisztában, hogy honnan hova jutott a település az elmúlt évtizedekben. Vagyis tapasztalatuk nem volt, elvárásuk azonban annál több. A környékhez képest kedvező ingatlanárak azonban vonzóvá tették számukra a várost, ugyanakkor ragaszkodnak a fővárosban megszokott infrastruktúrához. Az Érdi Oldalnak tudomása van például egy levélről, amit egy, a fővárosból beköltözni szándékozó személy írt a polgármesteri hivatalnak. Az illető meglehetősen határozott stílusban közölte, hogy ingatlant vett Érden, ahová két hónapon belül szándékozik beköltözni, és reméli, hogy addigra leaszfaltozzák az utcát, ahol a háza áll...

Csőzik László a kampányában azt ígérte, hogy teljes egészében aszfaltozottá teszi Érdet. Ennek a programnak a részletei azonban még váratnak magukra. Csőzik 2002 és 2006 között első számú alpolgármestere volt a szocialista vezetésű Érdnek. Az ő idejében a városi vagyon jelentős részét eladták, út alig épült, a fővárossal közösen tervezett, Csőzik által menedzselt csatornaprogram becsődölt, a városi intézmények, óvodák, iskolák, rendelők totálisan lepusztultak, a ciklus végére pedig három és fél milliárd forintos hiányt hagyott maga után a baloldali vezetés.

 

 

 

süti beállítások módosítása