Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Csőzikék leszavazták a közösségi költségvetés ötletét

Érd mától mégsem rólatok szól

2019. november 28. - Érdi Oldal

Hiába a sok kampányduma az érdi közösségről, hiába az "Érd holnaptól rólatok szól" szlogen, mindez megmaradt kampánydumának és szlogennek. A Csőzik László vezette széljobbal koalíció feszes vigyázülésben szavazta le a fideszes Simó Károly javaslatát, amely évi 120 millió forintot adott volna az érdiek kezébe, hogy az általuk legsürgetőbbnek tartott problémákat az önkormányzat segítségével megoldhassák.

 

Hosszas, de sajnos csak a közönségnek szóló vita előzte meg a szavazást Simó Károly javaslatáról, amely választókerületenként 10-10 millió forintot "adott volna" az érdieknek. Pontosabban a javaslattétel lehetőségét adta volna az érdieknek, egyfajta speciális és gyakorlati eredménnyel is járó konzultáció lehetőségét, amelynek eredményét egy háromfős bizottság értékelt és priorált volna. Ez a fajta közösségi költségvetés nem új keletű, az ország több pontján van már ilyen. Érden sem előzmények nélkül való, hiszen a T. Mészáros András polgármestersége alatt működő önkormányzat bevezette a választókerületi alapot, amely eleinte ugyancsak évi 120 millió forintból gazdálkdhatott (választókerületenként 10-10 millióval), amely összeget 2019-ben a duplájára emelt az akkor még fideszes többségű közgyűlés - az akkori balliberális ellenzék erre is nemmel szavazott.

Ilyen előzmények után már az is csoda volt, hogy egyáltalán tárgyalta a közgyűlés Simó Károly javaslatát. A hosszas vita lényege az volt, hogy a balliberálisok Csőzik vezetésével arról győzködték Simót, hogy herélje ki a javaslatát, és a lényegi pontok visszavonása után egy elvi, semmire sem kötelező nyilatkozatszerűséget ők is szívesen megszavaznak. A sorok között azért kiderült, hogy valójában presztízs kérdést csináltak egy jó javaslatból, amit azért szavaztak le végül, mert nem az  ötletük volt.

Tulajdonképpen ennyire fontos nekik Érd. Semennyire. Pedig ez a javaslat volt az első a választás óta eltelt 45 napban, amely megvalósulása esetén valódi és gyakorlati előnyökkel is járt volna az érdiek számára. Akik elhitték, hogy Érd róluk szól. Holott eddig szólt róluk. Ami most jön,az valami egészen más lesz. Sok-sok cuki facebook-poszt, önimádó Csőzik-póz, még évekig az előző vezetést gyalázó karaktergyilkosság.

szavazas.jpg

A többi néma csend.

süti beállítások módosítása