Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Szégyen! A balliberális városvezetés meggyalázta az 56-os emlékművet

2019. december 08. - Érdi Oldal

Advent második vasárnapja elsősorban nem arról híresül el Érden, hogy a Jégcsarnokban többen voltak, mint a pár percre lévő Főtérre milliókért telepített jégpályán, hanem arról, hogy a balliberális városvezetés meggyalázta az 56-os emlékművet.

Amikor jó egy évtizeddel ezelőtt az akkori baloldali frakció földhöz vágta az emlékezés koszorúit az 56-os forradalomra emlékező főtéri ünnepségen, azt hihettük, hogy ennél jobban nem lehet megsérteni a forradalom mártírjainak emlékét. Tévedtünk.

Azt, hogy valójában mennyire semmibe veszi a  baloldali városvezetés a magyarság egyik legszentebb forradalmának emlékét, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a fotó.

56os_emlekmu.JPG

Igen, jól látják! Az érdi 56-os emlékműre tekerték az elektromos kábelt... A forradalom mártírjaira emlékező emlékművet találták a legalkalmasabb eszköznek erre. Március 15-én még pislogtunk, amikor a Széchenyi szobornak támasztották a Spar feliratú nylonzacskójukat, azt gondoltuk, szimpla tahóság, nem tehetnek róla, nyilván kapanyél volt a jelük az oviban. De ez a mostani eset azt mutatja, nem véletlen volt. Ezek ennyire nem tisztelik és nem becsülik a magyarság szent ünnepeit, szimbólumait. 

Tényleg nem mondhatunk mást erre: gyalázat. Szégyelljék magukat! Nem érdemlik, hogy a város közösségét képviseljék.

süti beállítások módosítása