Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

KI ADJA KI JÖVŐ HÉTEN AZ ÉRDI ÚJSÁGOT?

2020. január 29. - Érdi Oldal

Az új érdi városvezetés átlátható, nyílt, egyeztetéseken alapuló közigazgatást ígért a választásokon, s ezt az ígéretet 12288 választó, azaz a választásra jogosult érdiek alig 25 százaléka hitte el. Mégis fontos rajta tartani a szemünket azon, hogy ez az ígéret hogyan teljesül. Itt van rögtön az Érdi Újság ügye, amit február 1-jétől az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ad ki. Vagy mégsem?

erdi_ujsag.jpg

A csütörtöki közgyűlés egyik napirendi pontja az Érdi Tv Kft ügyvezetői posztjára kiírt pályázat elbírálása, ami furcsa módon egyetlen bizottság napirendjén sem szerepelt. Ez némiképp ellentmond Csőziknek az átlátható, egyeztetéseken alapuló működésről szóló választási ígéretének. 

Egy nappal a közgyűlés előtt nemhogy a közvélemény, de az önkormányzati képviselők, bizottsági tagok sem tudják, kik pályáztak a posztra, milyen pályázatot nyújtottak be és melyik pályázat a nyertes. Egyetlen információ szivárgott ki mindössze: az, hogy az egyik korábbi pályázó, az Érdi Tv Kft. megbízott ügyvezetője, Gárdos Attila visszavonta a pályázatát, miután kiderült, hogy kivetette a már betördelt lapból a város országgyűlési képviselőjének nyilatkozatát, holott ehhez semmiféle formális jogköre nem volt.

Az Érdi Újságot jelenleg a Maraton Lapcsoport adja ki, ám már csak két napig. A közgyűlés tavaly decemberben ugyanis úgy határozott, hogy "az Érdi Újság című időszakos lap komplex szerkesztési, tartalmi, nyomdai késztermék előállítási és terjesztési feladatainak elvégzését 2020. február 1. napjától határozatlan időtartamra megrendeli az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságtól.

Csakhogy információnk szerint a városvezetés a napokban arra kérte a Maraton Lapcsoportot, hogy még egy hónapig, azaz február végéig vállalja el a lap kiadását, terjesztését, tartalmi szerkesztését. Úgy tudjuk, a kiadó erre a felkérésre igent mondott.

Csakhogy mindez szembe megy a közgyűlés döntésével, mondhatni, a demokratikus döntési folyamatok semmibevétele.

Egyelőre tehát totális homály uralja az érdi Újság és az Érdi Tv ügyét. Nem tudni, kik pályáztak, nem tudni, milyen pályázattal és ki nyert, a bizttságok nem tárgyaltak róla, a képviselők és bizottsági tagok nem kaptak információkat, és ami a lényeg: nem tudni, mi a decemberi közgyűlési határozat sorsa.

Ez pedig minden, csak nem átlátható működés.

 

Nem ezt ígérték...

 

süti beállítások módosítása