Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

HOVA TŰNT AZ ÉRDI SZÜLŐK ÁLTAL BEFIZETETT EBÉDPÉNZ?

Hónapok óta nem fizet az önkormányzat a közétkeztetésért

2020. február 05. - Érdi Oldal

Információnk szerint az érdi önkormányzat eddig kéthavi szolgáltatói díjat, az érintett szerint több mint 300 millió forintot nem fizetett ki a helyi közétkeztetéssel megbízott cégnek. Könnyen lehet, hogy emiatt az idősotthon lakói és az érdi iskolákban tanulók nem jutnak ételhez. A cég ugyanis a teljesítési képesség határára jutott, ami azt is jelentheti, hogy előbb-utóbb kénytelen lesz leállítani a szolgáltatást. Ez közvetlenül 4500 fogyasztót, köztük 300 cukorbeteget, vagy ételallergiás idős korút és gyereket érint. Csőzik László polgármester nem válaszol a cégvezető leveleire, sőt, egy szocialista kötődésű ügyvédi irodát szabadított a cégre. A szülőktől az étkezés ellenértékét, vagyis az ebédpénzt ennek ellenére beszedték. 13 évig biztonságosan működött Érden a közétkeztetés, de a jelek szerint ennek a nyugodt korszaknak most vége.

 csoziklaszlo1947_600.jpg

Vajon mit forgat a fejében Csőzik László polgármester?

Pár millió forint mobil jégpályára, több tízmillió a kézilabdának, az érdi tévének és még sorolhatnánk, hogy az elmúlt hónapokban mi mindenre adott plusz forrást a Csőzik László vezette önkormányzat. A közétkeztetés azonban nemhogy nincs benne, de még az elvégzett szolgáltatást sem hajlandó kifizetni.

A Klassz Menza Kft. még 2019. augusztus 10-én vásárolta meg a PENSIO Magyarország Kft. közétkeztetési üzletágát, elnyerve ezzel a jogot, hogy Érden a közétkeztetést szolgáltassa. A Kft állítása szerint a jogutódláshoz szükséges dokumentumokat a cég megküldte az önkormányzat számára, ami 2019. szeptember 10-én elismerte a jogutódlást és hozzájárult ahhoz, hogy a Klassz Menza Kft. belépjen a szerződésbe. 

Tudni érdemes, hogy a teljesítésigazolást a szolgáltatást elvégző Klassz Menza Kft. részére az Intézményi Gondnokság állítja ki, és ez alapján az augusztusi és szeptemberi teljesítések ellenértékét a részére meg is fizette, igaz,  a szeptemberi számlák már némi késéssel, csak november 8-án, vagyis már az új városvezetés idején kerültek kiegyenlítésre. Kéthavi szolgáltatást, vagyis az októberi, novemberi számlákat azonban az önkormányzat nem hajlandó kifizetni, a cég leveleire Csőzik László polgármester nem válaszol. Sőt: az érdi gyerekek étkeztetését biztosító intézkedés helyett egy ügyvédi irodát szabadított a cégre, ami azt jelzi, hogy a helyzetre nem születik egyhamar megoldás. Mindezt úgy, hogy az önkormányzat a szolgáltatást a Klassz Menzától megrendelte, részére a teljesítésigazolást kiállította, a bérleti díjat tőle elfogadta, a cég számláit befogadta, azokat nem vitatta és nem küldte vissza.

Mindezek ellenére az októberi számlák több, mint 60 napja, míg a novemberi számlák 30 napja lejártak. A decemberi számlák fizetési határideje 2020. február 14. Jelenleg az önkormányzat 333 millió forinttal tartozik a cégnek, miközben a szülőktől elkérték az étkeztetés díját.

(folytatjuk)

 

süti beállítások módosítása