Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

CSŐZIK HÍVEI IS KIAKADTAK A JEGYZŐ LEVÁLTÁSÁN

2020. február 13. - Érdi Oldal

Még saját hívei között is többségben vannak azok, akiknek nem tetszik, hogy és ahogy Csőzik leváltotta Érd jegyzőjét. A polgármester a tőle megszokottnál sokkal rövidebb posztban reagált a leváltásra, amiről először blogunk számolt be.

 706cd368-3f77-40e4-9bae-8a9cef81b7d3.JPG

Megválasztását követően eufórikus hangulat uralkodott Csőzik László facebook-követőinek körében. Egy-egy, többnyire semmitmondó, öntömjénező posztja többszáz lájkot kapott. A kezdeti lendület azonban pár hete alábbhagyott, a lájkok száma drasztikusan – harmadára-negyedére – csökkent, de most a vele eddig amúgy szimpatizáló kommentelők is kinyitották a szájukat. És többségük bizony nemtetszésének adott hangot a jegyző leváltásával kapcsolatban. A döntést védelmükbe vevők, azt megmagyarázók között pedig többnyire olyanok vannak, akiknek anyagi érdekük is fűződik ehhez, például a polgármesteri stábhoz nemrég csatlakozó egyik propagandista és a felesége. Ehhez mérten kommentelnek a rájuk jellemző lenéző és arrogáns stílusban.

Csőziknek három nap kellett ahhoz, hogy kifundálja ezt a nem túl jól sikerült magyarázkodást. Amiben egekbe dicséri a jegyzőt úgy emberileg, mint szakmailag, miközben persze önmagát is fényezi, mondván, az ő inspirálására szerzett jogi diplomát {ez itt egy büdös nagy röhögős emoji helye}.

Idézzük, mert annyira szép:

Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet eddigi jegyző már 27 éve dolgozik a hivatalban, 8 év szolgálatot teljesített aljegyzőként, 7 évet jegyzőként. Igen jó emberi és szakmai viszonyt ápolok vele (meghatározó személyes kötődésem hozzá, hogy ő volt az első ember, akivel megismerkedtem a városházán 2002-ben, és hogy annak idején eredményesen bátorítottam őt arra, hogy az államigazgatási főiskola után végezze el a jogi egyetemet is). (…) Ha rajtam múlik, akkor szeretném, ha maradna – akár aljegyzői munkakörben –, és hasznosíthatnánk mindazt az elhivatottságot, értékes tudást, tapasztalatot, amelyet mind Érdről, mind a hivatalról az utóbbi évtizedekben felhalmozott.

 

Egyebekben pedig közli, hogy  rátermett, dinamikus, nagy munkabírású embert keres, akiben megbízhat (pont, amilyennek Mecsérinét leírta).

Csak azt nem írta le a kis H(amis), hogy pártkatona kell neki, aki nem szól majd bele semmibe. Máskülönben mi értelme lenne a cserének ilyen dicshimnusz után?

Érezték ám az ellentmondást a kommentelők is, akiknek a nyilvános hozzászólásaiból is közreadunk egy csokrot:

„Ha minden rendben volt a jegyző asszonnyal, akkor miért kellett leváltani? Vagy már nincs "bizalmi viszony"? Elég érdekes..”

*

„akkor minek szeretné, hogy maradjon?! Ez egy nagyon ellentmondásos kinyilatkozás!”

*

„a polgármester úr szavai szerint a jegyző sok éve van a hivatalában,munkáját olyan jól végezte,hogy ezután is számítanának rá,akkor miért tennék eggyel lejjebb a hierarchiában?Itt érzek ellentmondást.”

*

„Èn sem értek egyet a döntéssel és az ellentmondással!Bocs!”

*

„Nem szimpatikus döntés,és nem is érthető.Most vagy mindent olyan jól csinált a jegyzőnő ,ami a maradása mellett döntene(pláne a hosszú évek tapasztalata,gyakorlata,helyismerete)vagy a szokásos,választások utáni garnitúra csere áldozata ő is.”

 *

„1993-tól1997-ig dolgoztam együtt Mecsériné Erzsivel és meg tudom erősiteni a Polgármester úr pozitiv véleményét.”

 

Ezek azok a hozzászólások, amiket Csőzik oldalának kezelője nem cenzúrázott (egyelőre). A polgármester igazi ellenzékének nagy része ugyanis már tiltó listán van – a liberális demokrácia nagyobb dicsőségére….

 

süti beállítások módosítása