Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Csőzik emberei megfenyegették blogunkat és a kommentelőket

2020. február 16. - Érdi Oldal

2019. október 13-án, az önkormányzati választás estéjén Csőzik László emberei, köztük a város egyik jelenlegi alpolgármestere, rendőröket hívtak a Polgármesteri Hivatalban jogszerűen tartózkodó munkatársakra, sőt egyiküket fizikailag is inzultálták. Csőziknek és az embereinek erre semmiféle jogalapjuk nem volt, ahogy arra sem, hogy a hivatal munkatársainak személyes holmijairól rendőrségi listát készíttessenek. A szavazatok összeszámolása még tartott, hivatalos végeredmény pedig messze nem volt, ők a hivatalba jogszerűen nem léphettek volna be. Ez a mérhetetlen és már akkor teljes valójában megmutatkozó, fenyegető hatalmi arrogancia az egyik oka annak, hogy szerzőink a blog indulásakor a névtelenséget választották. Félelmünk jogossága sajnos ma beigazolódott. 

Képtalálatok a következőre: cenzúra

A napokban hoztuk nyilvánosságra a tényt, hogy Kozma Piroska, a Jogi és Közrendvédelmi bizottság baloldali, Csőzik által delegált tagja nyilvánosan sértegette, leparasztozta az érdieket,. Az ügy nagy visszhangot váltott ki a városban és a közösségi fórumokon. Az érintett ma levetette a bejegyzésünkhöz használt illusztrációt, az ő akkor még nyilvános, mindenki számára elérhető fotóját. (A kérésnek amúgy eleget tettünk.)  De Kozma, aki - hangsúlyozzuk újra - közszereplő és az önkormányzat politikai többségét adó balliberálisok delegáltjaként a jogi bizottság  tagja, nem elégedett meg ennyivel: ma meg is fenyegette blogunkat. "kiderítem, ki vagy, hidd el" - írta.

Ez önmagában persze nem ok az ijedtségre, de ugyanazokban a percekben a jogi bizottság elnöke, Asztalos Éva képviselő facebook oldalunk kommentelőit fenyegette: "Büntetőjogászként a kommentek között van mit csemegéznem, Sok munkát adtak a jövő hétre."

Hatalmi pozícióból ez a nem túl elegáns lépés felveti a hatalommal való visszaélést, de politikailag mindenképpen nonszensz és sérti a szabad véleménynyilvánítás szabadságát. A baloldali városvezetéssel szemben kritikus bejegyzések és vélemények megfogalmazói ma nyíltan fenyegethetők a politikai többség képviselői által. Az ellenzékben lévő jobboldali politikusok ma nyíltan fenyegethetők és rágalmazhatók azok által, akiknek a rendőrség már akkor engedelmeskedett,a mikor még hatalomban sem voltak. 

Ki kell mondani: Érden ezzel gyakorlatilag megszűnt a demokrácia. Ki kell mondani: Érd a félelem városává lett, amit arrogáns és az ellenvéleményt nem tűrő politikusok irányítanak.

Felszólítjuk Csőzik László polgármestert, hogy

1. a nyilvánosság előtt garantálja, hogy senkit nem érhet retorzió azért, mert nyilvánosan elmondja a véleményét, sem azért, mert a városvezetést és a baloldal képviselőit negatívan érintő hírt hoz nyilvánosságra; 

2. azonnali hatállyal mondassa le az érdieket fenyegető bizottsági elnököt és a nyilvánosságban kritikusan  megszólalókat fenyegető, az érdi embereket gyalázó bizottsági tagot;

3. vessen véget politikai ellenfeleinek rágalmazásával és fenyegetésével.

Amíg ez nem történik meg, addig úgy tekintjük, hogy Érden megszűnt a demokrácia.

 

 

 

süti beállítások módosítása