Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

A bölcsőde építést is leállítja a városvezetés

Csőzikék visszaléptek a pályázattól

2020. február 24. - Érdi Oldal

"2020. január 30-án a Magyar Államkincstárt tájékoztattuk, hogy a hiánypótlási felhívásnak nem teszünk eleget, tekintettel arra, hogy a pályázat szerinti beruházást nem kívánjuk megvalósítani" - írta Csőzik László polgármester a város közgyűlésének benyújtott előterjesztésben. Ezzel újabb fontos fejlesztésről mond le a balliberális városvezetés.

Képtalálatok a következőre: bölcsőde érden

Még az előző városvezetés határozta el, hogy bölcsőde épüljön az Érdi Kincses Óvoda Tállya Tagóvoda közvetlen közelében. Az önkormányzat célja a Fenyves-Parkvárosban tervezetthez hasonló módon egy köznevelési alközpont létrehozása volt. A tervek szerint Érdligeten egy 52 férőhelyes, 4 csoportos, 2 gondozási egységből álló, közel 800 m2 területű új bölcsőde épült volna, amelyhez pályázat keretén belül 480 000 000 Ft támogatást kívánt igényelni a város. Az önerő 25 263 158 forint lett volna.

Az előző városvezetés ennek megfelelően szeptemberben elindult az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázaton. Az esélyek is jónak ígérkeztek az „Érdligeti Bölcsőde építése” projekt megvalósításához szükséges pályázati forrás megnyeréséhez, ám az új balliberális vezetés úgy döntött: nem tesz eleget a hiánypótlásnak, ezzel együtt pedig visszalép a pályázattól. 

Az előző városvezetés teljesen felújíttatta az Aradi utcai bölcsődét, amit 2018-ban a Modern Városok Program forrásából tovább bővített és újabb eszközöket vásárolt. Tavaly ugyancsak a Modern Városok Program keretében teljes körű felújítást végeztek az Aprófalva bölcsődében, illetve sikerült bővíteni a játszóudvart is. Egy új, 76 férőhelyes bölcsődére már szerződést is kötött.

A "Családbarát Önkormányzat" díját tavaly ősszel elnyerő Érden a bölcsődei férőhelyek bővítése régóta kiemelt igénye a családoknak. Ehhez a programhoz kapcsolódva igyekezett az előző városvezetés minden lehetőséget kihasználni, miközben a bölcsődék mellett óvodákat is építtetett és újíttatott fel. Csőzikék azonban ezt a programot is megakasztják a jelek szerint, így mégsem épülhet meg a várva várt bölcsőde Érdligeten.

 

(Illusztráció: eptar.hu - érdi bölcsőde látványterv)

süti beállítások módosítása