Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Érd önkormányzata koloncként éli meg, hogy segítenie kell

2020. március 26. - Érdi Oldal

Csőzik László polgármester választási kampányának jelszava ez volt: "Érd holnaptól rólatok szól." Úgy látszik azonban, ez csak egy jól hangzó szlogen marad, a valóságban ő és politikus társai koloncként élik meg, amikor valódi segítséget kellene adniuk az érdieknek.

letoltes.jpg

Miközben a kormány naponta tart minden részletre kiterjedő tájékoztatást a koronavírussal kapcsolatos aktuális információkról és sorba jelenti be munkahelymentő és családtámogató intézkedéseit, Érd önkormányzata arra panaszkodik, hogy a "szociálisan vagy életkorukból adódóan segítségre szoruló" érdiek ellátása miért az érdi önkormányzat feladata. Ahogy a hivatalos facebook-oldaluk fogalmaz:

a kormány a helyi önkormányzatok nyakába rakta a feladatot.

Nehéz ezt másképp értelmezni, mint hogy a Csőzik vezette önkormányzat, vagyis az érdi választópolgárok bizalmából képviselői helyhez jutott politikusok koloncként élik meg a kötelességet, hogy ebben a mindenki számára nehéz helyzetben segíteniük kell az időseknek és a rászorultaknak. Ami más, békésebb időkben is a feladatuk, de most különösen az lenne. 

 

 

Milyen lelkiismeretes segítségre számíthatnak ezek után az idősek és a rászorultak az önkormányzattól? Miközben vannak Érden, akik saját pénzükből segítenek vagy épp adományokat gyűjtenek és juttatnak el a rászorultaknak, az önkormányzat a száját húzza és fanyalog. Érd Megyei Jogú Város önkormányzatának hivatalos bejegyzése nemcsak vérlázító, de nyílt beismerése és ékes bizonyítéka is annak, hogy Csőzik Lászlóék méltatlanok 70 ezer érdi képviseletére. És ebben  a keserűségben az sem jelent vigaszt, hogy az érdi választójogú polgároknak mindössze negyede szavazott nekik bizalmat. Mert az emberek ilyen fokú lenézése, ez a felháborító hozzá(nk)állás rólunk szól. Rólunk, érdiekről.

 

 

süti beállítások módosítása