Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Koronavírusos az érdi Szent József Otthon egyik lakója

Csőzikék már egy hete tudhattak az idősotthon zárlatáról

2020. március 31. - Érdi Oldal

Információnk szerint az érdi városvezetés már a múlt héten értesülhetett arról, hogy koronavírusos a Szent József Idősek Otthona egyik idős lakója, ami miatt a járási tiszti főorvos elrendelte az intézmény valamennyi lakójának járványügyi elkülönítését. A helyi közvélemény egy hétig mégsem kapott tájékoztatást az ügyről. Bejegyzésünk élesítéséig az érdi sajtó sem írt róla, mindössze egy Csőzikkel készült interjú szemlézésében szerepel egy fél mondat erejéig.

Érd polgármestere a járvány kitörése óta számolatlanul posztolt a közösségi oldalán, fontos és kevésbé fontos információkkal bombázta  közvéleményt. A kezdetben döcögő és finoman szólva is hiányos kommunikáció blogunk erről szóló bejegyzése után "tért magához".

Ám az érdi közvélemény csak a Csőzik László választási kampányát újságíróként támogató, vele régóta barátságban lévő Spirk József cikkéből értesülhetett arról, hogy egy teljes idősek otthonát járványügyi zárlat alá vontak a városban. A 24.hu-n közölt írás számolt be először arról, hogy

múlt pénteken a járási tiszti főorvos elrendelte a Szent József Idősek Otthona valamennyi lakójának járványügyi elkülönítését. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az egyik idős bentlakó igazoltan vírusos lett. Rajta egy hete végezték el a tesztet, amely pozitív lett. A lakók azonban a lappangási időszakban szoros kontaktusba kerülhettek a beteggel, ezért feltételezhető, hogy időközben ők is megfertőződtek.

A hír már a múlt hét közepén eljutott blogunkhoz, de mivel hivatalosan nem erősítették meg az információt, nem közöltük, hogy ne keltsünk pánikot. Arra számítottunk, hogy a városvezetésben él annyi felelősség az érdiekkel szemben, hogy tájékoztatást ad erről az országosan is jelentőséggel bíró ügyről. Tévedtünk. Úgy látszik, Csőzik László fontosabbnak tartotta, hogy egy barátjának szivárogtasson, mint hogy az itt élőket tájékoztassa. Az érdi sajtó függetlenségéről pedig mindent elmond, hogy még a Blikk is részletesebben írt az ügyről, mint ők.

A múlt héten úgy tűnt, a járványügyi helyzet érdi kommunikációja - a sok látszatintézkedésen és lájkvadász, ám valódi jelentősséggel nem bíró polgármesteri bejegyzésen túl - végre mederbe ért. 

Sajnos csalódnunk kellett.

süti beállítások módosítása