Kritikusan - Tényszerűen - Őszintén

Érdi Oldal

Érdi Oldal

Megoldható lenne a fővárosba ingázók parkolási gondja, ha Csőzik is akarná

2020. február 12. - Érdi Oldal

Lenne megoldás azok számára, akik vonattal ingáznak és szeretnék az autójukat Érden a P+R parkolóban hagyni. Csak annyi kellene hozzá, hogy Csőzik László polgármester ne kormányellenes politikai mozgalmat szervezzen, hanem a város dolgaival foglalkozzon. Mutatjuk a megoldást.

Néhány hete ebben a posztban írtunk arról, hogy a StopShop P+R parkolójának első szintjét minden nap este 22 órakor bezárják és csak reggel 9 órakor nyitják ki, és hogy a drasztikus intézkedést állítólag a boltosok nyomására hozta meg az üzemeltető. Bejegyzésünk után Csőzik is foglalkozni kezdett az üggyel, de persze - ahogy legtöbbször - ezúttal is megelégedett egy poszttal, amit vélhetően nem is ő írt

Pedig lenne megoldás a parkolási gondokra. Tavaly ősszel ugyanis elkészült a Csalogány utcában a P+R parkoló. Az előző városvezetés azt tervezte, hogy még 2019-ben, a tél beállta előtt ráveszik a vasutat, hogy helyezzék üzembe, enyhítve ezzel a StopShop P+R parkolójában a zsúfoltságot. Az önkormányzati választás azonban közbeszólt és az érdi választókorúak 25 százaléka elég volt ahhoz, hogy ez az ügy is megakadjon.

Az új polgármesternek, Csőzik Lászlónak kisebb posztja is nagyobb gondja volt annál, hogy az érdiek mindennapi ügyeivel foglalkozzon. Ő már a 2022-es választásokra szervezi pártját, kormánybuktatásra készül. Ezért nincs ideje arra sem, hogy legalább azokat a dolgokat befejezze, amit elődei elkezdtek.

S ha ez nem lenne elég, ott van az Érd Nagyállomással szemben egy hatalmas önkormányzati telek (a volt Tüzép-telep), amit még az előző városvezetés szerzett meg felszámolásból. Egy jó nagy levegő, határozottság és vezetői alkalmasság - ennyi kellene ahhoz, hogy elinduljon a csupán néhány napos tereprendezés, amivel kialakítható lenne egy több száz autó befogadására alkalmas parkoló. Csak akarni kellene. Ez lenne a polgármester dolga. Ha tényleg meg akarja oldani az ingázók parkolási gondjait, akkor tessék! Örülünk, hogy segíthettünk.. 

süti beállítások módosítása